EkonomiGenelTürkiye

Aile Destek Ödemesi alanlara 2023 Eylül müjdesi: TCKN 2,4,6,8 olanlara önemli bilgi!

Eylül Ayında Yapılan Sosyal Yardım Ödemeleri Hak Sahiplerine Dağıtıldı

1250 TL Destek Ödemesi Eylül Ayında Gerçekleşti

Bu Eylül ayında yapılan sosyal yardım programları çerçevesinde destek ödemeleri, hak sahibi olan vatandaşlara 14, 15 ve 16 Ağustos tarihlerinde iletildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşları bu konuda resmi web sitesi üzerinden bilgilendirdi. Aile destek programlarına dair detaylar özellikle büyük bir ilgi ve merakla karşılandı.

Program kapsamında ayarlanan yardımlar, hane içindeki kişi başına düşen gelire göre belirlenmektedir. Bu destek ödemelerinin miktarları 850 TL ile 1250 TL arasında değişiklik göstermektedir. Özellikle çocuk bileşeni desteği adı altında yapılan yardımlar, büyük bir dikkat çekmektedir. Çocuk bileşeni desteği geçen yılın Ekim ayında yardım programına dahil edildi ve elektrik tüketimi desteğiyle birlikte sunulmaya başlandı. Çocuk bileşeni desteği ödemesi, evdeki çocuk sayısına göre farklılık göstermektedir. Örneğin; 1 veya 2 çocuklu haneler 350 TL, 3 çocuklu haneler 450 TL, 4 çocuklu haneler 550 TL ve 5 veya daha fazla çocuklu haneler 650 TL destek ödemesi almaktadır. Bu ödemeler yıl sonuna kadar devam edecek olup, Ağustos ayında hak kazanan kişilere de ulaştırıldı.

Dar gelirli ailelere yönelik olarak, çocuklara daha iyi bir gelecek sağlamak için ek bir gelir arayışında olan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu destek ödemelerinden faydalanabilirler. Detaylı bilgileri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz.

Aile Destek Ödemesi alanlara 2023 Eylül müjdesi: TCKN 2,4,6,8 olanlara önemli bilgi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.