EkonomiGenelTürkiye

“Alarm Veren Gelişme: 10 Eylül 2023’te İstanbul, Ankara ve İzmir’de Akaryakıt Fiyatları Rekor Seviyelerde Yükselecek!”

Akaryakıta Yeni Bir Zam Geliyor: Uzmanlardan ÖTV Artışı Tahmini

Akaryakıt piyasasında ardı ardına gelen zamlara bir yenisi daha eklenebilir. Akaryakıt piyasası uzmanı Cemil Cahit Saraçoğlu, yapılan son ÖTV artışının bütçe ihtiyacını karşılamadığını belirterek, yeni bir ÖTV artışının gündemde olabileceğine dikkat çekti.

Akaryakıt Piyasası Uzmanı Cemil Cahit Saraçoğlu’ndan Açıklamalar

Akaryakıt fiyatları ve ÖTV’nin yansıtılıp yansıtılmayacağı konusundaki soruları yanıtlayan Saraçoğlu, “Geçtiğimiz temmuzda yapılan ÖTV artışı, bütçe ihtiyacını tam karşılamadı. Yeni OVP’de 1,6 trilyon lira hazine açığı görülüyor. Bu da akaryakıtta yeniden bir ÖTV artışının olabileceğine işaret ediyor” şeklinde konuştu.

ÖTV’deki Son Zamlar

Temmuz ayının ortasında yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı mallara uygulanan Özel Tüketim Vergisi tutarları yeniden belirlendi. 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 7,52 lira, 98 oktan kurşunsuz benzinin özel tüketim vergisi litre başına 7,99 lira olarak belirlendi.

Motorin için litre başına 7,05 lira, LPG otogaz için ise 5,77 lira ÖTV alınmaya başlandı. Bu kararla birlikte motorin ve benzindeki ÖTV tutarları litre başına 5 lira artırıldı. Düzenleme öncesinde ise benzin için litre başına 2,52 TL, motorin için ise 2,05 TL ÖTV alınıyordu.

Yapılan bu artışlar, benzin ve motorin pompa satış fiyatına KDV ile birlikte 6 liranın üzerinde yansıdı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.