EkonomiGenelTürkiye

5.000 TL Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Emeklilere Ne Zaman Ödenecek?

Emekliye Yeni Jest! Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Hükümet, Temmuz ayında yapılan zam oranı nedeniyle tepki alan emeklilere gönül alma jesti yapma kararı aldı.

2024 genel seçimlerinde Ankara ve İstanbul başta olmak üzere kaybedilen belediyelerin geri alınacağı sözü veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ekonomi yönetimine emekli talimatı verdiği iddia ediliyordu. Temmuz zammının yetersiz olduğu ve en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL olarak kaldığı için hükümete büyük tepki gösterilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere ek zam ve ikramiye müjdesi verdi.

Emeklilere Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Milyonlarca emekli, beklediği güzel haberi aldı. Emekli maaşına yapılacak olan ek zam miktarı için beklenti devam ederken, hükümetten emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verileceği haberi bomba etkisi yarattı. Bu yıl Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları için özel etkinlikler düzenlenirken, emeklilere de gönül almaya yönelik ek ikramiye verileceği ifade edildi.

Türkiye, 29 Ekim 2023 tarihi itibariyle Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutlamaya hazırlanırken, kutlamalara bir gün öncesinde yani 28 Ekim 2023 Pazar gününde başlaması bekleniyor. Emeklilere ise 23-27 Ekim 2023 tarihleri arasında, yani önlerindeki Pazartesi ve Cuma günleri arasında, emekli numaralarının son hanelerine göre ödeme yapılması bekleniyor.

Emeklilere Ek İkramiye Ne Kadar Olacak?

Emeklilere verilecek ek ikramiye için Ankara kulislerinde en güçlü bir şekilde konuşulan miktar 5 bin TL olarak öne çıkıyor. Diğer bir konuşulan miktar ise 4 bin TL oldu. Ancak miktarların değişebileceği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na en yüksek miktarı belirleme görevi verdiği ifade edildi.

5.000 TL Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Emeklilere Ne Zaman Ödenecek?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.