EkonomiGenelTürkiye

TOKİ’den İstanbul, Adana ve Kütahya’da 3.750 TL taksitle 240 ay vadeli konut seçenekleri!

TOKİ Yeni Sosyal Konut Projeleri ile 9 İlde Yeni Fırsatlar Sunuyor!

Türkiye’de sosyal konut projelerinin öncüsü olan TOKİ, harekete geçerek sosyal konut inşaatlarına yeniden başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıklamasıyla birlikte TOKİ, konut inşaatları için hazırlıklarını yapıyor ve ilan ettiği illerdeki projeleriyle vatandaşlara müjde vermeye devam ediyor.

9 İlde Yapılacak Yeni Konut Projeleri

TOKİ’nin inşa edeceği sosyal konutlar, belirlenen 9 ilde yapılacak. Bu projeler için ihaleler yapılmakta ve ihale tarihleri TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulmaktadır. TOKİ tarafından açıklanan bilgilere göre, Ordu’da 170, Nevşehir’de 170, Adana’da 580, İstanbul’da 306, Denizli’de 439, Kütahya’da 448, Kayseri’de 618, Mersin’de 550 ve Karabük’te 280 konut inşa edilecektir. Bu konutların tamamı dar gelirli vatandaşlara satılacaktır.

Konut Fiyatları Ne Olacak?

TOKİ hakkında konut fiyatlarıyla ilgili henüz herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır. Fiyatlar, ihaleler tamamlandıktan sonra netleşecektir. Ancak fiyatların, projeden projeye değişebileceği belirtilmektedir. Toplam 9 ilde gerçekleşecek projelerin maliyetleri hesaplandıktan sonra, emlak piyasasında uygun fiyatlar beklenmektedir. Fiyat aralığının bugünkü değerlere göre 750 bin TL ile 1,1 milyon TL arasında olması tahmin edilmektedir. Projede 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde konutlar inşa edileceği belirtilmiştir.

240 Ay Vade İmkanı!

TOKİ tarafından inşa edilen bu konutları satın almak isteyen vatandaşlar, 240 ay vade imkanından faydalanabileceklerdir. 20 yıla denk gelen bu vade, taksitlerin kolaylıkla ödenebilmesine olanak sağlayacaktır. Ayrıca TOKİ, yüzde 10 peşinat talep edecektir. Kalan tutar taksitler halinde geri ödenecek ve evler, hak sahibi vatandaşlara anahtar teslimi olarak verilecektir.

Aylık Taksitler Ne Kadar Olacak?

TOKİ’nin yeni projelerinde aylık taksit ödemelerine ilişkin net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak daha önceki uygulamalara göre, ön maliyetler dikkate alındığında taksitlerin 3.750 TL’den başlayacağı belirtilmektedir. Kesin maliyetlerin ve başvuru tarihlerinin Eylül ayının sonuna kadar açıklanacağı beklenmektedir.

TOKİ'den İstanbul, Adana ve Kütahya'da 3.750 TL taksitle 240 ay vadeli konut seçenekleri!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.