EkonomiGenelTürkiye

Türk Eğitim-Sen: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yapılan Değişiklik Mahkemeye Başvuruldu!

**MEB Talim ve Terbiye Kurulu Kararında yapılan ders çizelgesi değişiklikleri, Türk Eğitim-Sen tarafından iptal edilmek için dava açıldı**

Türk Eğitim-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi’nin Ağustos 2023 -2789- Ek 2 sayısında yayınlanan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı kararında yapılan ders çizelgesi değişiklikleriyle ilgili endişelerimizi açıklamıştık. Bu değişikliklerin işleyişi ve etkisinin dikkate alındığında, paydaşların görüşlerinin alınması ve zamanlamanın daha iyi planlanması gerektiğini belirtmiştik. Ayrıca, değişikliklerin okulların açıldığı bu hafta yapılması, bazı sorunların telafisinin güç olduğunu da ifade etmiştik.

Türk Eğitim-Sen olarak, durumu düzeltmek ve doğru bir eğitim sistemi için adil bir çözüm bulmak amacıyla Danıştay nezdinde dava açtık. Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi’nin Ağustos 2023 -2789- Ek 2 sayısında yayınlanan kararda yer alan ders çizelgesi değişikliklerinin uygulanmasının durdurulması ve iptal edilmesini talep ettik.

Dava başvurumuzda, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı kararında yer alan seçmeli ders gruplarının zorunlu olması ve İkinci Yabancı Dil dersinin kademeli olarak kaldırılması gibi düzenlemelerin yasal dayanağının olmadığını ve eğitim sistemi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabileceğini belirttik. Bu değişikliklerin öğrencilere, öğretmenlere ve okullara gereksiz yükler getireceği ve eşitlik ilkesine aykırı olabileceği görüşümüzü savunduk.

Dava süreci sonucunda, Türk Eğitim-Sen olarak doğru ve adil bir eğitim sistemi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu davayla birlikte, eksikliklere dikkat çekmeye, paydaşların görüşlerini önemsemeye ve eğitimde adaletin sağlanmasını hedeflemeye devam edeceğiz.

Türk Eğitim-Sen olarak, eğitim ve öğretim sürecinde yaşanan eksiklikleri ve sorunları dile getirerek, eğitim sisteminin gelişmesine ve öğrencilerin daha iyi bir geleceğe sahip olmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak, Türkiye’nin eğitim alanındaki en büyük sendikası olmanın sorumluluğunu taşıyor ve eğitimcilerin haklarını koruma amacıyla çalışıyoruz. Bu dava da bu hedef doğrultusunda atılan adımlardan biridir.

Türk Eğitim-Sen: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yapılan Değişiklik Mahkemeye Başvuruldu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.