EkonomiGenelTürkiye

Akaryakıta zam değil indirim hamlesi! ÖTV zammı iptal edildi, benzin 32.53 TL, motorin 33.70 TL, LPG otogaz 11.63 TL kulisleri.

Akaryakıta Seçim Öncesi Zam Değil İndirim Hamlesi!

Akaryakıta seçim önü zam değil indirim hamlesi! ÖTV zammı iptal benzin 32.53 motorin 33.70 LPG otogaz 11.63 TL kulisi

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan rekor yükseliş araç sahiplerinin cebini her geçen gün biraz daha yakmaya başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ekonomi kurmaylarına indirim talimatı verildiği açıklandı.

AK Parti’nin Vatandaşları Rahatlatma Hedefi

Ekonomide yaşanan dalgalanmaya rağmen 2023 genel seçimlerinden birinci olarak çıkmayı başaran AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yerel seçimleri için çalışmalara başlamıştı. Seçimlerde özellikle de Ankara ve İstanbul’u geri almak için mücadele edecek olan AK Parti’de hedef seçim önü vatandaşın cebini rahatlatmak olarak belirlendi. Bunun için yeni sosyal destekler, emeklilere ek zam ve Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi gibi düzenlemeler üzerinde çalışılırken bir düzenlemenin de akaryakıta ÖTV zammının iptali olduğu kulisi gündeme bomba gibi düştü.

Gabar Dağı Devreye Girecek, ÖTV Zammı Geri Çekilecek İddiası

Ankara kulislerinde hükümete yakın kaynakların aktarmış oldukları bilgilere göre hükümet pek çok üründe zam yağmuru yaşanmasına neden olan akaryakıt fiyatlarını düşürmek için Gabar Dağı’nı devreye sokmaya hazırlanıyor. Gabar Dağı’nda çalışmalar 3 vardiyaya çıkartılırken buradaki petrolün seçim önü pompaya verilmek istendiği belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan genel seçim öncesi yaptığı konuşmasında “Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe ortaya çıkan kaynağı insanlarımızın hayatına yansıtacak programlar hazırlıyoruz. Karadeniz gazını ülkemize kazandırdıktan sonra yaptıklarımızı gördünüz. 1 ay boyunca halkımıza ücretsiz olarak ulaştırdık. Şimdi sırada Gabar var. Bu Kılıçdaroğlu’nun el el e kol kola olduğu bu teröristler sebebiyle bu Gabar petrolü yıllarca çıkarılamamıştır. Bu petrolü belli bir seviyeye getirdiğimizde akaryakıtta da aynı şeyi yapacağız. İnsanlarımızı rahatlatacağız. Akaryakıtta özel sübvansiyonlarla halkımızı rahatlatacağız” diyerek sübvansiyon indirimi yapılacağını duyurmuştu.

Benzin, Motorin ve LPG Otogaz Fiyatları

ÖTV ZAMMI İPTAL EDİLİRSE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI ÜZERİNDEN BENZİN, MOTORİN VE LPG OTOGAZ FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLUR?

Yapılan açıklamaların ardından hesaplamalar başlarken hatırlanacağı üzere ÖTV düzenlemesi ile benzin ve motorine 5 TL, LPG otogaz fiyatına ise 5,77 TL ek ÖTV yansıtılmıştı.

Bu rakamın Gabar devreye girerek iptal edilmesi durumunda bugünkü güncel fiyatlar üzerinden benzinin litresi 32.53 liraya, motorinin litre fiyatı 33.70 liraya ve LPG otogaz fiyatı ise 11.63 TL’ye düşürülmüş olacak.

Akaryakıta zam değil indirim hamlesi! ÖTV zammı iptal edildi, benzin 32.53 TL, motorin 33.70 TL, LPG otogaz 11.63 TL kulisleri.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.