EkonomiGenelTürkiye

Erken Uyarı Sistemi Gıda Fiyatları İçin Güçlendirilecek

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi: Fiyatlar ve Tedbirler

GIDA FİYATLARI HAKKINDA KONUŞULDU

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in başkanlığında ilk toplantısını düzenledi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve ilgili kurumların temsilcileri de toplantıya katıldı.

Türkiye’nin 2023 yılı hasat sezonu ve gıda fiyatları

Toplantıda, Türkiye’nin 2023 yılı hasat sezonu gelişmeleri doğrultusunda, küresel ve yurt içi tarımsal emtia fiyatlarındaki son gelişmeler üzerine görüşmeler yapıldı. Ayrıca stratejik tarımsal ürünlerin genel görünümü ve gıda fiyatlarının seyri de ele alındı.

Erken Uyarı Sistemi’nin güçlendirilmesi ve ürün tedariği

Toplantıda, gıda fiyatlarında öngörülebilirliğin artırılması ve tüketici aleyhinde olası fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla, Erken Uyarı Sistemi’nin güçlendirilerek uygulanmasına devam edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, ilgili kurumlar aracılığıyla piyasada tüketici lehine tedbirler alınabilmesi için ürün tedarikinin gerektiğinde değerlendirileceği belirlendi.

Koordinasyon ve çalışmaların devamı

Toplantıda, ilgili kurumların etkin bir koordinasyonla çalışmalarına devam edeceği vurgulandı. Bu doğrultuda, alt komite toplantıları da dahil olmak üzere çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

Erken Uyarı Sistemi Gıda Fiyatları İçin Güçlendirilecek

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.