EkonomiGenelTürkiye

“EYT’nin ikinci perdesi yeni torba yasayla başlıyor! Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için kısmi emeklilik taşerona kadro desteği”

EYT’de ikinci perde yeni torba yasa ile açılıyor! Staj ve çıraklık sigortası mağdurları kısmi emeklilik taşerona kadro

AK Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yaklaşan açılış tarihi için yeni kanun teklifleri hazırlığına başladı. Meclis açıldığında, ilk önceliğin seçim vaatlerine verileceği ifade edilmekte ve emeklilere ek zam ile Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi gibi düzenlemelerin kanun teklifi olarak sunulacağı belirtilmektedir. Ayrıca, AK Parti’nin meclise sunacağı ilk torba kanun teklifi içerisinde EYT’de ikinci perde olarak adlandırılan düzenlemenin de yer alması beklenmektedir.

BAĞKUR PRİM EŞİTLEME, KADINLARA YIPRANMA PAYI VE ERKEN EMEKLİLİK, KISMİ EMEKLİLİK!

İkinci EYT paketinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçimden hemen önce vaat olarak açıklanan Bağkur prim eşitleme düzenlemesinin kesin olarak yer alması beklenmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK’lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak” diyerek Bağkurlulara erken emeklilik müjdesi vermişti.

Ayrıca, seçim öncesi AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan kadınlara yıpranma payı ile erken emeklilik hakkı da yeni düzenlemede yer alması bekleniyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile taşerona kadro düzenlemesi de torba yasa içerisinde yer alması beklenen diğer düzenlemeler arasında bulunmaktadır.

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARI SON DAKİKA MÜJDESİ BEKLİYOR! KADEMELİ EMEKLİLİK HAKKI VERİLİR Mİ?

Düzenleme içerisinde, ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olduğu halde staj ve çıraklık sigortası bulunan kişilerin EYT kapsamı dışında kalmasının eleştirildiği ve bu kişilerin de EYT kapsamına alınması talep edildi. Aynı şekilde, ilk işe giriş tarihi 9 Eylül 1999 ve sonrası olan kişiler için kademeli emeklilik hakkı talep edildi. Bu iki düzenlemenin de torba yasa içerisinde yer alması istendi. Ancak kademeli emeklilik hakkının gelme ihtimali düşük olarak değerlendirilmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.