EkonomiGenelTürkiye

2023 KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

**Gençlik ve Spor Bakanı: Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı**

Gençlik ve Spor Bakanı (GSB) Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde gerçekleşen yurt yerleştirme sürecinin ilk aşamasının tamamlandığını belirten Bakan Bak, başvuruların 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildiğini ifade etti. Yapılan değerlendirme sonucunda öğrencilerin gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre dijital ortamda bir puanlama sırası oluşturuldu. Bu sıralama doğrultusunda öğrenciler, kazandıkları okula en yakın yurda yerleştirildi.

**Yurt Başvurusu ve Yerleştirme Süreci**

Yurt kapasitesinde geçen yıla oranla artış yaşandığına işaret eden Bak, şu anda 81 il, 260 ilçe ve KKTC’de toplamda 822 yurt ve 950 bin yatak kapasitesi olduğunu belirtti. Ayrıca, inşaatı devam eden yurtlarla birlikte kısa süre içerisinde 1 milyon yatak kapasitesine ulaşılmış olacağını ifade etti. Bakan Bak, 2002 yılında ülkede sadece 190 yurt ve 182 bin 258 yatak bulunduğunu hatırlatarak, gençlere daha iyi hizmet sunabilmek adına büyük bir ilerleme kaydedildiğini vurguladı.

Bakan Osman Aşkın Bak, GSB yurt sisteminin dünyanın en büyük ve en kapsayıcı yurt sistemlerinden biri olduğunu belirtti. Standartları oldukça yüksek olan yurtların tercih edilme oranının bu iddianın en açık ispatı olduğunu ifade etti. 22 yıl öncesine kadar en temel ihtiyaçlar bile kısıtlı ve zayıf olduğunu ancak bugün yurtların gelinen noktanın millet için gurur verici olduğunu söyledi. Bakan Bak, gelinen noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük emek ve destekleri olduğunu vurguladı. Öğrencilerin imkanlarının artması ve güçlendirilmesi konusunda kendilerinin her zaman öncülük ettiğini belirtti. Ayrıca yurtların sadece öğrencilere değil, zor zamanlarda millete de kapılarını açtığını ve yuva olduğunu ifade etti.

**Yerleştirme Oranı ve Depremden Etkilenen Öğrenciler**

Bakan Bak, 2023-2024 yılı yurt başvurularının ilk yerleştirme oranını paylaşarak yüzde 87’lik bir yerleştirme oranıyla yeni bir rekora imza attıklarını belirtti. Tarihin en yüksek yerleştirme oranına ulaşmalarına rağmen talep olmasına rağmen daha fazla yerleştirme yapmak için çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Depremden etkilenen öğrencilerin tümünü öncelikli gruba dahil ederek yurtlara yerleştirildiğini belirtti. Bakan Bak, yedek yerleştirmelerin de haftada iki gün açıklanacağını ve e-devlet üzerinden takip edilebileceğini söyledi. Aynı zamanda Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde yüz yüze eğitim yapılmayacağı belirtilerek, öğrencilerin durumlarını belgelendirmeleri halinde Bakanlık tarafından belirlenen yurtlarda kalabileceklerini ifade etti.

2023 KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.