EkonomiGenelTürkiye

“Başvuru Tarihi Yaklaşıyor! Başarılı Öğrencilere 500 TL Cep Harçlığı Ödülü!”

Başarı Ödülü! 15 Eylül 00:01’e kadar başvuru yapan öğrencilere 8 ay boyunca aylık 500 TL cep harçlığı

2023 – 2024 eğitim öğretim yılı başlarken, milyonlarca öğrenci ilk ders zilinin çalması ile birlikte sınıflarına geri dönmüştü.

Öğrencilerin okula dönmesi, veliler için artan enflasyon ve fiyatlar sebebiyle maddi sıkıntılara yol açarken, sosyal yardımlar da araştırılmaya başlanmıştı. Devlet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden sosyal yardım sağlarken, belediyeler de kendi bütçeleriyle sosyal yardım desteği sunmaya başladı.

Öğrencilere 8 Ay Boyunca Aylık 500 TL Cep Harçlığı

Pamukkale Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde ortaokul ve lise öğrencilerine vereceği eğitim yardımı başvurularının 15 Eylül 2023 Cuma günü sona ereceğini duyurdu. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “2 bin 500 öğrencimize yapacağımız eğitim yardımı başvurularının süresi bitiyor.

Vatandaşlarımızın son başvuru tarihini kaçırmamalarını istiyoruz” dedi. Eğitim konusunda Türkiye genelinde önemli başarılara ve projelere imza atan Pamukkale Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere eğitim yardımı yapacak. Pamukkale Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda, ihtiyaç sahibi 2 bin 500 öğrenciye 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 8 ay boyunca eğitim yardımı sağlanacak.

Pamukkale ilçesi sınırlarında ikamet eden, ihtiyaç sahibi ve devlet okullarında okuyan başarılı öğrencilere yönelik eğitim yardımı başvuruları 15 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştı. Başvuruların 15 Eylül 2023 tarihinde sona ereceği belirtildi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Eğitim alanındaki en önemli desteğimiz öğrencilere 8 ay boyunca yaptığımız eğitim yardımı oluyor. Göreve geldiğimiz günden itibaren eğitime büyük önem verdik.

Öğrencilere 500 TL Sosyal Yardım İçin Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde 3 okul inşa ederek eğitim camiasına destek sağladı. Bununla birlikte, ilçedeki tüm okullara ihtiyaçları doğrultusunda aralıksız desteklerini sürdüren Pamukkale Belediyesi, Ağustos ayı meclis toplantısında alınan kararla bu yıl 2 bin 500 öğrenciye verilecek yardım miktarını 100’ün yüz zam yapıp 500 TL’ye yükseltti. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz. Eğitim yardımı başvuruları, belediyenin web sitesinde 15 Ağustos’ta başladı ve 15 Eylül’de sona erecek. Başvuru süresi dolmasının ardından gerekli incelemeler yapılacak ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin belirlenerek eğitim yardımı almaya hak kazananlar açıklanacak. Eğitim yardımına başvurmak isteyen kişilere, belediyenin internet sitesi üzerinden başvuru yapmaları çağrısı yapıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.