EkonomiGenelTürkiye

Çankaya, Yenimahalle, Esenler, Keçiören, Küçükçekmece, Bağcılar’da ev sahibi misiniz? Sadece 3.086 TL ödeyin!

Çankaya Yenimahalle Esenler Keçiören Küçükçekmece Bağcılar! Ev Sahiplerinin Ödemesi Gereken Tutar 3.086 TL

Pandemi sürecinde dünya genelinde konut fiyatlarında yaşanan artışın etkisi Türkiye’de en çok hissedildi. Türkiye, küresel piyasalarda konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olarak öne çıktı. Bu yükseliş, kiralık ev fiyatlarına yansırken, emlak vergisi tutarları da artarak ödemelerin yüksek miktarda gerçekleştirilmesine yol açtı.

Emlak Vergisi 2. Taksit Ödeme Tarihi İçin Hatırlatma Geldi!

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde konut fiyatları özellikle yükselirken, emlak vergisi ödemeleri de arttı. Emlak vergisi ödemelerindeki artış nedeniyle vatandaşlar taksitli ödemeye yönlendirildi ve emlak vergisi 2. taksit ödemesi için bir hatırlatma yapıldı.

Emlak Vergisi 2. Taksit Son Ödeme Tarihi Ne Zaman?

Emlak vergisini taksitle ödeyenler için 2. taksit ödemeleri Kasım ayında başlayacak. Eğer konut sahibi emlak vergisi muafiyet listesinde yer almıyorsa, 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle 2. taksit ödemesine başlaması gerekecek. Ödenecek tutarlar konutun değerine bağlı olarak değişmekle birlikte, 3.086 TL olan ilk taksit tutarında olan bir kişi, aynı miktarı ödemekle yükümlü olacak.

Emlak vergisi son ödeme tarihi ise 30 Kasım 2023 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan kişiler cezalandırılacak ve gecikme faiziyle birlikte ödeme yapmak zorunda kalacaklar.

Çankaya, Yenimahalle, Esenler, Keçiören, Küçükçekmece, Bağcılar'da ev sahibi misiniz? Sadece 3.086 TL ödeyin!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.