EkonomiGenelTürkiye

Dolar Kuru 39 TL Olacak Tarihi İngilizlerden Tahmin Geldi!

**Barclays: Türkiye İçin Endişe Verici Dolar Kur Tahmini!**

Barclays tarafından yapılan tahminlere göre dolar kurunun geleceği oldukça endişe verici olabilir. Orta Vadeli Program’da (OVP) dolar kuruyla ilgili bazı tahminler yapılmıştı. Ancak Barclays’ın tahminleri daha farklı bir tablo çiziyor. İngiliz bankasının kıdemli ekonomistleri, 2023 yılı sonunda dolar kurunun 29 TL’ye yükselebileceğini düşünüyorlar. 2024 yılı için ise dikkat çeken rakamlar bulunuyor. Mart 2024’te dolar kurunun 32 TL’ye yükselmesi öngörülürken Haziran 2024’te bu rakamın 35 TL’ye çıkabileceği iddia ediliyor. Barclays’a göre Eylül 2024’te ise dolar kuru 39 TL’yi görebilir.

**Merkez Bankası’nın Faiz Politikası Hakkında Tahminler!**

Barclays’ın Türkiye ekonomisiyle ilgili tahminleri sadece dolar kurunu kapsamıyor. Bankanın analistleri tarafından hazırlanan raporda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz politikasıyla ilgili beklentilere de yer veriliyor. Bu beklentilere göre Merkez Bankası, 2023 yılının sonuna kadar politika faizini %25’ten %35’e yükseltebilir. 2024 yılında ise politika faizinin %40’a çıkabileceği tahmin ediliyor.

**Türkiye’de Güncel Dolar Kuru Ne Durumda?**

Şu anda bankalar arası piyasada güncel dolar kuru 26,90 TL olarak bildiriliyor. Ancak kurun yıl sonuna kadar 29 TL’yi aşması bekleniyor. Merkez Bankası’nın kur politikası ise halen tartışılmaya devam ediyor. Ekonomistler, kurun baskılandığını belirtse de ne ekonomi yönetimi ne de Merkez Bankası bunu kabul ederek kurun serbest piyasada fiyatlandığını savunuyorlar.

Not: Bu haberi yatırım tavsiyesi olarak değerlendirmeyiniz.

Dolar Kuru 39 TL Olacak Tarihi İngilizlerden Tahmin Geldi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.