EkonomiGenelTürkiye

Ev Sahiplerine Para Cezası Geliyor: Mehmet Şimşek’ten Kötü Haber!

**Ev Sahiplerine Para Cezası Geliyor: Mehmet Şimşek Açıkladı**

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahiplerine yönelik önemli bir uyarıda bulundu. Ev sahiplerini yakından takip eden Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişleri denetimlerini arttırıyor ve kirayı düşük gösteren ev sahiplerine para cezası kesileceğini ilan etti.

Ev sahiplerini uyarıyoruz!

Son dönemlerde konut kiralamalarında beyan dışı bırakılan kazançları takibe aldık. Yapılan analiz çalışmalarında 240 bin ev sahibinin beyanname vermediği tespit edildi. Bu ev sahiplerine bilgilendirici ve yönlendirici SMS’ler gönderildi. Denetimler sıkılaştı ve artık kirayı düşük gösteren ev sahipleri cezalandırılacak.

Kira elden ödeme, kira alma, kira verme suç mu?

Vergi dairesi çalışanlarımız ev sahipleri için sahada çalışmalar yapmaya başladılar. Kiraya verilen taşınmazların tespiti için 3.720 adrese ziyaret gerçekleştirildi. Bu adreslerde kiracıların ödedikleri kira bedeline dair bilgi alınıp kira kontratları isteniyor. Elde edilen veriler, kira gelir kazançlarının doğru beyan edilip edilmediğiyle karşılaştırılacak. Kira geliri beyanını doğru yapmayan veya kazançlarının tamamını veya bir kısmını beyan dışı bırakan ev sahipleri hakkında cezai işlem uygulanacak.

Günlük kiralama yapan ev sahipleri dikkat! Kayıtsız kiralama suç mu?

Günübirlik ev kiralamalarına da değinen Bakan Şimşek, son dönemde şikayetlerin arttığını belirtti. Ekiplerimiz kısa bir süre içinde 5 bin farklı adreste denetim yapmıştır. Bu denetimlerde 555 kişinin ticari gelir elde ettiği ancak bunu kayıtsız yaptığı tespit edildi. Bu şekilde hareket edenlere 7,2 milyon TL tutarında ceza kesildi. Günübirlik kiralamada kayıtsızlık suçtur ve para cezası gerektirir.

Kaynaklar:
– [Akaryakıta seçim önü zam değil indirim hamlesi! ÖTV zammı iptal benzin 32.53 motorin 33.70 LPG otogaz 11.63 TL kulisi](#)
– [İstanbul, Adana, Kütahya 9 ile TOKİ piyangosu! 3.750 TL taksit, 240 ay vadeli konutlar!](#)
– [CİMER’den geriye dönük 3 senelik 55.250 TL’ye kadar e-Devlet kredi kart aidatı iadesi açıklaması!](#)

Ev Sahiplerine Para Cezası Geliyor: Mehmet Şimşek'ten Kötü Haber!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.