EkonomiGenelTürkiye

AK Parti’den Emekli Maaşları Hakkında Önemli Bilgilendirme

Emeklilere Yönelik Artan Bütçe Çalışmaları Hızlandı

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, Emeklilerin Beklentilerine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilerin merakla beklediği habere ilişkin önemli açıklama yaptı. Güler, bütçe dengesini bozmadan, ciddi nitelikli bir çalışma yapılıyor. Ekim veya kasım ayı içerisinde tamamlanıp Meclise intikal ederse biz de bu konuda hızlı bir çalışmayı ortaya koyacağız.” dedi.

Bir Talimat Verildiğini Hatırlatan Güler, İlgili Bakanlıkların Çalışmalarının Devam Ettiğini Belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bu konuda bir talimat verdiğini hatırlatan AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, “Bu iki bakanlığın bürokrasisi çalışmalarını yürütüyor. 6 Şubat depremiyle beraber merkezi bütçeden AFAD Başkanlığımıza ve Çevre Şehircilik Bakanlığımıza aktarılan 765 milyar TL civarında bir bütçe vardı. Meclis kapanmadan önce ek bütçeyi çıkarmıştık; 1 trilyon 119 milyar TL. Yine borçlanma limitlerini artırmıştık. Bütçenin dengesini bozmadan; nasıl bir miktar ortaya çıkabilir, şu anda çalışma devam ediyor.” dedi.

Rakam ve Tarih Verme Konusunda Henüz Net Bir Durumun Olmadığını Belirten Güler, Çalışmaların Devam Ettiğini Vurguladı

Çalışmalar netleşmeden bir tarih ya da rakam vermenin şu an mümkün olmadığını söyleyen Güler, şunları söyledi: “Bütçe dengesini bozmadan, bu imkanları nasıl sağlayabiliriz, ciddi nitelikli bir çalışma yapılıyor. Ekim veya kasım ayı içerisinde tamamlanıp Meclise intikal ederse biz de bu konuda hızlı bir çalışmayı ortaya koyacağız. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığımız bu konuda büyük bir gayret gösteriyor.”

AK Parti'den Emekli Maaşları Hakkında Önemli Bilgilendirme

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.