EkonomiGenelTürkiye

2022 tarihleri arasında yapılacak olan Millî Eğitim Bakanlığı 141 kamu personeli alımı başvuruları başladı.

**Kamu Personeli Alımı İlanları**

#### Milli Sporcular için Sözleşmeli Öğretmen Alımı ve Başvuru Süreci

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan güncel kılavuza göre, beden eğitimi alanında sözleşmeli öğretmen alımı için başvurular ve atama duyurusu yayımlandı. Bu alımlar, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 2. maddesi doğrultusunda gerçekleştirilecek ve 141 sözleşmeli öğretmenin alınacağı duyuruldu.

**Kimler Başvurabilir ve Nitelikler Nelerdir?**

– Olimpiyat Oyunları veya Paralimpik Oyunlarda ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girmiş olmak.
– Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda büyükler ve alt yaş kategorilerinde ilk üç dereceye giren spor dallarında yer alan müsabakalara katılmış olmak.
– Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen yaz-kış gençlik olimpiyat oyunlarında ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girmiş olmak.
– Universiad Oyunları veya Akdeniz Oyunlarında olimpik branşlarda ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girmek.
– Milli sporcu belgesi almış olmak için 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesinde belirtilen yarışmalara en az on kez katılmış olmak.
– Deaflimpik Oyunlarında ferdi veya takım müsabakalarında ilk üç dereceye girmek.
– Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınan spor dallarının Dünya ve Avrupa şampiyonalarında büyükler ve alt yaş kategorilerinde ilk üç dereceye girmiş olmak.

Bu niteliklere ek olarak, devlet memurluğu ve öğretmenlik mesleğine ilişkin genel şartları da karşılamak gerekmektedir. Ayrıca, pedagojik formasyon belgesine sahip olmak da aranan başvuru koşulları arasındadır.

**Başvuru Süreci ve Tarihleri**

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular, 18 Eylül 2023 tarihinden itibaren başlayacaktır. Başvurular, 22 Eylül 2023 tarihine kadar online sistem üzerinden tamamlanmalıdır. Başvurular, Millî Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden elektronik olarak gerçekleştirilecektir.

Başvuru ekranına [buradan](başvuru-linki) ulaşabilirsiniz.

Başvuru kılavuzuna [buradan](kılavuz-linki) ulaşabilirsiniz.

2022 tarihleri arasında yapılacak olan Millî Eğitim Bakanlığı 141 kamu personeli alımı başvuruları başladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.