EkonomiGenelTürkiye

2+1 70m2 Müstakil Ev İlanı: Fırsatı Kaçırmayın, Sadece 130.000 TL!

Uygun Fiyatlı Prefabrik Evler Türkiye’de Ev Sahibi Olma Sorununu Çözüyor

Ev Sahibi Olma Sorunu ve Çözümü

Türkiye’de ev fiyatlarındaki yükselişler yaşanan en büyük ortak sorun haline geldi. Çoğu kişi kiracı olarak yaşamlarına devam ederken bu kira harcamaları aileleri zor durumda bırakıyor. Ekonomik olarak ailelere darbe vuran kira fiyatları ev sahibi olmanın ne kadar önemli olduğunu bir defa daha ortaya koydu. Yükselen konut fiyatları karşısında insanlar ucuza ev sahibi olmanın yollarını araştırırken tüm yolları prefabrik evlere çıkıyor.

Uygun Maliyetli Prefabrik Evler için Arsanız Olsun

Prefabrik ev yaptırmanın düşük maliyetli olabilmesi için bu evin yapılacağı arsaya sahip olunması gerekiyor. Eğer bir de arsa maliyeti eklenirse prefabrik ev yaptırmak da külfetli hale gelecektir. Ancak şehirlerin çeperlerinde uygun bir arsası bulunanlar prefabrik ev yaptırarak ailelerine müstakil yaşam imkanını sonuna kadar sunabiliyorlar.

Devlet Destekleri ile Prefabrik Ev Yaptırın

Prefabrik ev yaptırmak için maddi imkana sahip olmayan bazı vatandaşlar bu imkanı devletten temin edebiliyorlar. Prefabrik ev yaptırmak isteyen vatandaşlar eğer belirli koşulları sağlıyorlarsa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 300.000 TL tutarında destek alabiliyorlar. Bu nakit desteği ile beraber prefabrik ev yaptırmak o kadar ucuza geliyor ki insanlar 40 yaşında ikinci el otomobil alamayacakları fiyatlarla müstakil ev sahibi olabiliyorlar.

Prefabrik Evlerin Avantajları

Prefabrik ev yaptırmanın ve kullanmanın bazı avantajları şunlardır:

  • Betonarme evlere göre daha ucuzdurlar
  • Uzun inşaat süresini beklemeye gerek kalmaz
  • Depreme karşı çok daha güvenilirdir
  • Müstakil evin en ucuz yoludur
  • İyi yapılmış bir prefabrik evin kullanım ömrü 50 yılı geçmektedir
  • Yaptırırken proje çizdirmek ve bu projeyi onaylatmak gibi külfet olabilecek süreçlere gerek yoktur
  • Sadece montaj maliyeti ile istenilen yere taşınıp yeniden kurulabilir
  • Bakım ve onarımı ucuzdur

Prefabrik Ev Kampanyaları ile Uygun Fiyatlara Ev Sahibi Olun

Prefabrik ev yaptıranlar son dönemlerde kampanyalı fiyatlarla karşılaşabiliyorlar. Örneğin, 70 metrekare 2+1 prefabrik ev için 429.900 TL tutarında bir fiyat veriliyor. Bu kampanyalı fiyat değerlendirilmek istendiğinde bir de devlet desteği alınırsa maliyet oldukça düşüyor. 300.000 TL devlet desteği alındığında ödenmesi gereken fiyat sadece 129.900 TL oluyor. Bunun için kredi kullanılabilir ve aydan aya taksitler şeklinde ödemeler yapılıp kiradan bile daha ucuz fiyata müstakil ev sahibi olunabilir.

2+1 70m2 Müstakil Ev İlanı: Fırsatı Kaçırmayın, Sadece 130.000 TL!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.