EkonomiGenelTürkiye

“Borsada kazanç için korkuya yer yok! İslam Memiş, yatırımcılara kusursuz tavsiyelerini sunuyor.”

**Dolar ve Borsa Hakkında Uzman İslam Memiş’ten Yorumlar**

İslam Memiş, altın ve para piyasaları konusunda uzmanlaşmış birisidir ve dolar ile borsa hakkında önemli yorumlarda bulunmuştur. TV100’de yayımladığı yeni yazısında, yatırımcılar ve yatırım yapacak olan vatandaşlar için tavsiyelerde bulunmuştur. İşte Memiş’in açıklamalarından öne çıkanlar:

**BIST100 Endeksi Dün İlk Kâr Satışını Yaşadı**

İslam Memiş, dünkü BIST100 endeksinin yaşadığı ilk kâr satışını yorumlamıştır. Endeksin 7.797 puana kadar gerilediğini ancak günü 8.000 puan seviyesinin üzerinde tamamladığını belirtmiştir. Memiş, bu düzeltmenin normal bir kâr satışı olduğunu ve devamının geleceğini ifade etmiştir.

**Daha Önce Yatırım Yapmayanlara Fırsat**

“Beklediğim seviyeler, 7.750, 7.500 ve 7.150 puan seviyeleri” diyerek Memiş, bu düşüşlerin yatırımcılara fırsatlar sunabileceğini vurgulamıştır. Uzman, borsanın geleceğini parlak görmekte ve özellikle 2024 yılında borsanın en çok kazandıran yatırım aracı olabileceği öne sürmektedir.

**Yabancı Yatırımcının İlgisi Artabilir**

Memiş, ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirlerin, yabancı yatırımcının ilgisinin daha da artma ihtimalini ve TL varlıklarına olan yoğun talebin borsayı pozitif yönde etkileyebileceğini belirtmiştir. BIST100 endeksinde 2024 için öngördüğü seviyenin “15.000 puan” olduğunu ifade etmiştir. Dolar bazında ise “400-450 dolar aralığı” dediği bilgisini paylaşmıştır.

**Borsaya Yatırım Yapan Kazanır**

Uzun vadeli yatırımcılara seslenen Memiş, “sırt düzeltme sonrası en az üç hisse senedi alan, uzun vadeli yatırımcı olmayı başarabilen, umut parasıyla değil unut parasıyla borsaya yatırım yapan kazanır” şeklinde tavsiyelerde bulunmuştur.

“İşin ilginç olanı borsa, döviz, emtialar, pariteler ve kripto paralar TL bazlı hepsi yükselir” diyen Memiş, “Önemli olan hangisinin en çok kazandıracağı” ifadesini kullanmıştır. Bu sorunun “2024’ün ocak ayında cevaplanabileceğini” belirtmiştir. Çünkü “önümüzde AB hikâyesi var.” Uzman, borsadan korkulmaması gerektiğini ve uzun vadede kazandıracağını ifade etmiştir. “Önemli olan yatırımcı olmayı başarmaktır” diyerek sözlerini noktalamıştır.

**Editör Notu: Bu haber metninde yer alan ifadeler tamamen ilgili uzmanın görüşlerini yansıtmakta

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.