EkonomiGenelTürkiye

Küresel Piyasalarda Güncel Durum

Küresel Piyasalar Olumlu Veri ve Adımlarla Pozitif Seyir İzliyor

Küresel Ekonomide Olumlu Gelişmeler

Küresel pay piyasaları, ABD’de güçlü ekonomik verilerin açıklanması, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın “güvercin” yönlendirmeleri ve Çin’in ekonomiyi desteklemeye yönelik adımlarıyla pozitif bir seyir izliyor. Bugün yoğun bir veri gündeminin olması da yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Amerika’da Üretici Fiyat Endeksi Beklentileri Aştı

ABD’de açıklanan verilere göre, ağustos ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) beklentilerin üzerinde artış göstererek güçlü bir performans sergiledi. ABD’de ayrıca perakende satışlar da beklentilerin üzerinde bir artış gösterdi. Bu veriler, ülke ekonomisinin güçlü durumunu gösteren işaretler olarak değerlendiriliyor.

‘Yumuşak İniş’ Senaryoları ve Fed Beklentileri

Tüketici talebinin yüksek olmadığı ve enflasyon endişelerinin tetiklenmediği görülerek, analistler “yumuşak iniş” senaryolarının desteklendiğini belirtiyor. Ancak bu verilere rağmen, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri değiştirmeyeceği beklentileri henüz değişmiş değil.

Fed’in Eylül toplantısında politika faizini sabit bırakma olasılığı yüzde 97’ye çıkarken, enerji fiyatlarındaki artış ve arz endişelerinin de dikkat çektiği görülüyor.

Arm Holdings’in Halka Arzı Büyük Talep Gördü

SoftBank Group’un ana ortağı olan çip üreticisi Arm Holdings’in halka arzı büyük talep gördü. Arm Holdings’in hisseleri, halka arzının ardından yüzde 25’e yakın değer kazandı ve bu durum halka arz piyasasını canlandırdı.

Avrupa Borsalarında Olumlu Seyir

Avrupa borsaları, Avrupa Merkez Bankası’nın politika faizlerini artırmasına rağmen Christine Lagarde’ın “güvercin” açıklamalarıyla pozitif bir seyir izliyor.

ECB Başkanı Lagarde: “Çok Yavaş Bir Büyüme İçerisindeyiz”

ECB Başkanı Lagarde, yapılan açıkl

Küresel Piyasalarda Güncel Durum

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.