EkonomiGenelTürkiye

Türkiye Yüzyılına Özel Emekliye İkramiye! Ödeme Tarihi Belli Mi?

**Emekli Maaşlarına Yapılacak İkramiye Emeklileri Sevindirecek mi?**

Emekli maaşlarının son zamanlarda yaşanan artışlar memur maaşlarını olumsuz etkilemiştir. Emekli maaşları yalnızca asgari ücret seviyesinin altında kalmakla kalmamakta, aynı zamanda yükselen enflasyon karşısında giderek değer kaybetmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memnuniyetsizlik konusunda farkındalıklarının olduğunu ve çözüm için adımların atılacağını belirtmiştir.

**Emeklilere “100. Yıla Özel İkramiye” Verilecek mi?**

Siayasi kulislerde, emekli maaşlarına düzenli bir zam yerine, “Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı İkramiyesi” adı altında tek seferlik bir ödeme yapılacağı konuşulmaktadır. Bu özel ikramiye miktarı henüz belirlenmemiş olmakla birlikte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar bu konuda bir açıklama yapılması beklenmektedir.

**Gazetecinin Açıklaması**

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında bu düzenlemenin sadece düşük emekli maaşı alanları değil, tüm emeklileri kapsayacağını ifade etmiştir. Selvi, “Eşit bir şekilde tüm emeklilerin yararlanacağı bir zam veya ödeme yapılması planlanıyor. Ancak, bu ödemenin tek seferlik mi olacağı yoksa belirli bir süre için mi geçerli olacağı konusunda belirsizlik var. Aldığım duyumlar, bu ödemenin tek seferlik olacağı yönünde. Ancak, emeklilerin beklentilerini karşılayacak mı, bu konuda emin değilim,” şeklinde konuştu.

Türkiye Yüzyılına Özel Emekliye İkramiye! Ödeme Tarihi Belli Mi?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.