EkonomiGenelTürkiye

Erken Emeklilik: SGK’dan 1800 Prim Günü İle Yaş Şartsız Yüz Güldüren Formül!

Erken Emeklilik Sürprizi: SGK’nın Yeni Emeklilik Formülü

Büyük Reform Öncesi Önemli Gelişme

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), erken emeklilik için önemli bir adım attı. Eylül ayı itibariyle yeni bir düzenleme yapılacak. İşte erken emeklilik koşulları ve detayları:

Kimler Erken Emekli Olabilecek?

EYT’nin çıkmasıyla birlikte, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar erken emeklilik hakkı elde etti. Bu sayede yaklaşık 5 milyon kişi emekli olabildi. Ancak staj ve çıraklık dönemleri veya prim eksikliği sebebiyle emeklilik şansı kaçan kişilerin talepleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda yeni bir düzenleme yapılacağı sinyalini verdi ve emeklilik için yeni bir fırsat doğdu.

1800 Gün Prim Üzerinden Emeklilik Mümkün

Yeni emeklilik formülü ile birlikte, emeklilik için en az 1800 prim günü şartı getirildi. Bu hak öncelikle Bağ-Kur’lu vatandaşlara sağlanacak. Prim eksikliği nedeniyle EYT’yi kaçıran kişiler, yeni emeklilik sistemiyle daha avantajlı olacak. Çünkü Bağ-Kur ve SSK arasında prim eşitlenmesi yapılacak. Bu sayede, 1800 günlük primi tamamlayan Bağ-Kur’lu vatandaşların yaş şartı aranmadan emekli olması mümkün olacak. İlk etapta yaklaşık 1 milyon küçük esnaf, bu şekilde emeklilik hakkını değerlendirecek ve müracaatlarını yapacak.

Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Emeklilik Müjdesi

Yeni emeklilik düzenlemesiyle birlikte, ev hanımları ve staj/çıraklık dönemlerinde sigortalı olanlara kısmi emeklilik imkanı sağlanacak. Bu düzenleme Ekim ayında meclise taşınacak olan yeni torba yasa ile birlikte hayata geçirilecek. Bu uygulama ile birlikte erken emeklilik imkanı genişleyecek ve daha fazla vatandaş emeklilik hakkını elde edebilecek.

Erken Emeklilik: SGK'dan 1800 Prim Günü İle Yaş Şartsız Yüz Güldüren Formül!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.