EkonomiGenelTürkiye

rçti.

Emeklilere 5.000 TL İkramiye Müjdesi

İkramiye Ödemesi İçin Çalışmalar Tamamlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en az 5.000 TL değerinde yapacak olduğu ikramiye ödemesi ile ilgili açıklamada bulundu. Emekli vatandaşların geçimine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan bu ara zam fırsatı, yılbaşında alacakları zamı beklemeden emeklilere bir rahatlama sağlayacak. 29 Ekim’de ödenecek ikramiye için detaylar inceleniyor ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışmalar tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama Gelmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına ilişkin hassasiyetini dile getirerek, yüzüncü yıl ikramiyesinin detaylarının netlik kazandığını ifade etti. Emeklilerin yılda iki kez Kurban ve Ramazan Bayramları’nda 2000 TL nakit para aldığını açıkladı. Bu defa ise, cumhuriyetin ilanının yıl dönümünde 100 yılı kutlamak amacıyla bir defalık ödemeyi gerçekleştireceklerini belirtti.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri göz önüne alındığında, bu ödemenin bütçe maliyetinin 78 milyar olduğu tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin mutluluğu için adımlar atacaklarını dile getirmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da “emeklilerimizle ilgili dengeleyici çalışmaları dikkate alacağız. Yıl sonunda emekliler mutlu olacak. Ara ödeme, emekliler için sevindirici olacak” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalar, emekli vatandaşlar arasında heyecan yaratmıştı.

rçti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.