EkonomiGenelTürkiye

Türkiye’de kaç Suriyeli öğrenci bulunmaktadır?

**Suriyeli Öğrencilerin Türkiye’deki Durumu ve Eğitim Sistemi Hakkında Bilgilendirme**

*Suriyeli öğrencilerin Türkiye’deki sayısı açıklanıyor*

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamalarıyla ilgili yapılacak değişiklikleri duyuran Bakan Tekin, Türkiye’deki Suriyeli öğrencilerin sayısını da açıkladı. Ayrıca, yanlış bilgilendirmelerin olduğunu belirterek kamuoyunu bilgilendirdi.

**Suriyeli Öğrencilerin Türkiye’de Sayısı**

Milli Eğitim Bakanı, yaptığı açıklamada, Türkiye’de eğitim gören yabancı öğrenci sayısının 977 bin olduğunu belirtti. Bu öğrencilerden 790 bininin ise Suriyeli olduğunu ifade etti. Bu veriler, kamuoyunda yanlış bilgilendirmelerin dolaştığı konusundaedikadır.

**Yabancı Öğrenci Okulları**

Bakan Tekin, sözlerine devam ederken, “Okullarımızda tamamı yabancı uyruklu öğrencilerin olduğu okullarımız var tabii ki. Onlar bizim milletlerarası dediğimiz okullar.Şu anda 23 bin Suriyeli vatandaş sadece yabancıların okuduğu, statüsü öyle, özel milletlerarası okulda eğitim görüyorlar. Bu okullar tamamen yabancı öğrencilere açıktır” şeklinde konuştu. Suriyeli öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik bu tür okulların bulunduğunu vurguladı.

**Suriyeli Öğrencilerle İlgili Yanlış Bilgilendirme**

Bakan Tekin, kamuoyunda Suriyeli öğrencilerle ilgili bazı yanlış bilgilendirmelerin olduğunu ifade etti. 977 bin yabancı öğrencinin bulunduğu Türkiye’de, 790 bininin Suriyeli olduğu gerçeğini açıkladı. Bu bilgilerin doğru bir şekilde kamuoyuna ulaşması önemlidir.

**Okulların 4 Gün Olacağı İddiaları**

Öte yandan, okulların 4 gün olacağına dair iddialarla ilgili olarak da konuşan Bakan Tekin, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Sosyal medyaya yansıyan haberlerin yanıltıcı olduğunu söyleyen Bakan Tekin, “Valla o kadar enteresan şeyler söyleniyor ki ben nerede çıkartıyorlar bilmiyorum. Mesela geçenlerde çok sevdiğim bir dostum mesaj yazmış; ‘Okulları 4 güne düşürüyormuşsunuz.’ Benim hiç böyle bir şeyim yok. Duymadım. Sonra bir baktım sosyal medyaya bir gazete haber yapmış; Milli Eğitim Bakanı açıkladı’ Nerede açıkladım, yok. Ne dedim, yok. Yok öyle bir şey. Kesinlikle asılsız bir iddia. Böyle bir şey yok. Hatta o gün deprem bölgesinde bir yerdeydik. Bir çocuk ağlayarak geldi; ‘Okullarımızı 4 güne düşürmüşsünüz.’ Bunlar tamamen şehir efsanesi” şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, konunun yanıltıcı haberlerle çevrildiği ve asılsız iddiaların yayıldığı gerçeğini gözler önüne sermektedir.

**Sonuç**

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yaptığı açıklamaları dikkate alarak, Türkiye’de eğitim alan yabancı öğrenci sayısı ve özellikle Suriyeli öğrencilerin sayısı hakkında doğru bilgilere ulaşmak önemlidir. Yanlış bilgilendirmelerin yayılmasını engellemek için güvenilir kaynaklardan bilgilerin takip edilmesi gerekmektedir.

Türkiye'de kaç Suriyeli öğrenci bulunmaktadır?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.