EkonomiGenelTürkiye

%0.69 Faizle Konut Kredisi Verilecek: Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası Duyurdu

Devlet Destekli Konut Kredisi – Başvuru Şartları ve Detayları

Devlet Destekli Konut Kredisi – Başvuru Şartları ve Detayları

Başvuru Şartları Nelerdir?

Devlet, kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aracılığıyla düşük faizli konut kredisi verme kararı aldı. Ancak, bu özel konut kredisi paketinden yararlanabilmek için bazı başvuru şartlarına uymanız gerekmektedir. İşte başvuru şartları:

Mevcutta Konutu Olmamak

Bu konut kredisi paketinden yararlanabilmek için, başvuru sahibinin mevcut bir konutunun olmaması gerekmektedir. Ayrıca, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocuğu için toplamda %50’nin üzerinde bir konut hissesi bulunmamalıdır.

Son 1 Yıl İçinde Konut Satışı Yapmamış Olmak

Başvuru sahibi, eşi ve 18 yaş altı çocuğu için geçerli olan bir diğer şart ise son 1 yıl içinde konut alacakları ilde konut satışı yapmamış olmaktır.

Belirli İllerde İkamet Etmek

Bu özel konut kredisi paketinden yararlanmak isteyenler için belirli illerde ikamet etme şartı bulunmaktadır. İstanbul (1.Bölge) ve Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla (2. Bölge) illerimizde ev almak isteyenler için son 1 yılda o ilde ikamet etmiş olmak gerekmektedir.

Kooperatif Ortaklığı Bulunmamak

Başvuru sahibinin kooperatif ortaklığı bulunmaması gerekmektedir. Ayrıca, başvuru sahibi hiçbir şekilde bağış yoluyla veya ivazsız herhangi bir yöntemle tapu sahibi olmamalıdır.

Gelir Sınırına Uyum Sağlamak

Başvuru sahibinin hane halkı geliri, talep edilen kredinin azami tutarı ile uyumlu olmalıdır.

Sosyal Güvenlik Primi Ödemesi

Başvuru sahibinin son 12 ayda en az 9 ay süresince sosyal güvenlik primi ödemesi yapmış olması gerekmektedir.

Yukarıdaki başvuru şartlarına uygun olan T.C. vatandaşı müşterilerimiz, gerekli belgeleri ibraz ederek ve bankaların tahsis koşullarına uygun şekilde başvuruda bulunarak bu devlet destekli konut kredisi paketinden faydalanabilecektir.

%0.69 Faizle Konut Kredisi Verilecek: Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası Duyurdu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.