EkonomiGenelTürkiye

“Dolar Kuru: Faiz Kararı Sonrası Düşüş Mü? Tunç Şatıroğlu’ndan Önemli Uyarı!”

DOLAR KURU VE FAİZ KARARI: TAHMİNLER VE ÖNERİLER

Merkez Bankası’nın Eylül ayı faiz kararı yaklaşırken, Türkiye ekonomisi için kritik bir döneme giriliyor. Beklentilere göre Merkez Bankası yeni bir faiz artırımı yapacak. Bu durumda dolar kurunun nasıl etkileneceği en çok merak edilen konu haline geldi. Peki, faiz kararı sonrası dolar kuru düşer mi?

Dolar Kuru ve Faiz Kararı İlişkisi

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, dolar kurunun faiz kararına bağlı olarak nasıl hareket edebileceğini değerlendirdi. Geçtiğimiz ay yapılan faiz artırımının ardından dolar kurunda bir düşüş yaşandığını hatırlatan Şatıroğlu, daha sonra hızla toparlanma görüldüğünü belirtti. 15 Ağustos’ta kurun düştüğünü ancak 15 Eylül’de tekrar yükseldiğini ifade etti. Bu durumda gelecek hafta yapılacak olan faiz kararı sonrası benzer bir düşüş olabileceğini söyledi.

Dolar Bozdurmanın Mantıklı Olup Olmadığı

Faiz kararı öncesinde dolar bozdurmanın mantıklı olup olmadığı da tartışma konusu. Tunç Şatıroğlu, faiz kararı öncesinde dolarını bozdurup sonra tekrar almayı düşünenlere dikkat çekti. Ancak bu işlemi yapmanın riskli olduğunu belirtti. Bozulan doların geri alınamayabileceğini ve makas aralığının çok açılması durumunda kayıp yaşanabileceğini söyledi. Kendisi olsa bile pozisyonunu bozmayacağını ve yeni bir pozisyon oluşturmak istenirse beklemeyi tercih edeceğini belirtti. Gram altın gibi farklı bir yatırım için ise faiz kararı beklenmesi gerektiğini ifade etti.

Altın Piyasası ve FED Kararı

Tunç Şatıroğlu, altın piyasası için de yorumlarını paylaştı. Bu hafta FED’in faiz kararının açıklanacağını ve beklentinin faiz artışı olmayacağı yönünde olduğunu belirtti. Ayrıca Kasım ayındaki toplantıda da faiz artışı beklenmediğini söyledi. FED Başkanı Jerome Powell’ın piyasaları kontrol etmeye çalışacağını ve ABD 10 yıllık tahvillerinin yükselmesiyle panik satışları başlayabileceğini ifade etti. Altın piyasasının yeni bir değerlendirme için ise 1.930 doların aşılması gerektiğini belirtti.

Not: Bu yazı, yatırım tavsiyesi verme amacı taşımamaktadır ve sadece bilgi paylaşımı amaçlıdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.