EkonomiGenelTürkiye

100. Yıl İkramiyesi: Emeklilerin Heyecanla Beklediği Müjdeli Haber

Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam ve 100. Yıl İkramiyesi Gündemde

Emekli Maaşlarındaki Eşitsizlik

Temmuz ayında yapılan emekli zammının yalnızca kök ücretlere uygulanması, milyonlarca vatandaşın aylığında fiili olarak hiçbir artış yaşanmamasına neden oldu. Hali hazırda 7.500 lira olarak ödenen taban emekli aylığı, kök maaşlara getirilen zammın ardından yine 7.500 lira seviyesinde kaldı. Bu durum, emekli maaşlarının yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında günden güne erimesine neden oldu.

Emekli Maaşlarına Zam Beklentisi

Emekli maaşlarına zam yapılması için tüm gözler 1 Ekim tarihinde açılacak olan Meclis’e çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da milyonlarca emeklinin maaşlarının düzenlenmesi için talimatı verdi. Düzenlemenin önümüzdeki günlerde netlik kazanması beklenirken, bazı öneriler ortaya atıldı. Kulislerde, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla emekliye bayram ikramiyelerinin dışında üçüncü bir ikramiye verileceği konuşuluyor.

Emekliye 100. Yıl İkramiyesi

Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla birlikte, emekli zammı öncelikli ele alınacak konular arasında yer alıyor. Emekliye zamın yanı sıra bir de ikramiye ödemesi gündemde. Bu yıl Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bayramlarda ödenen ikramiyelerin dışında, üçüncü bir ikramiye ödenmesi planlanıyor. Bu kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerinde çalışmalar devam ediyor. İlk olarak, bu üçüncü ikramiyenin 5 bin lira olarak düşünüldüğü konuşuluyor. İlgili açıklamanın çalışmalar tamamlandıktan sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Enflasyona Karşı Rahatlama Sağlayabilir

İkramiye ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacaklarını ve bu süreçte enflasyon karşısında bir durumun ortaya çıktığını ifade etti. Develi, bu nedenle söz konusu ikramiyenin yerinde bir adım olduğunu belirtti. Ülkede 15 milyon emekli bulunduğunu söyleyen Develi, ek ikramiyelerin enflasyona karşı korunmada rahatlama sağlayabileceğini ifade etti.

En Düşük Emekli Maaşı Artırılmalı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere verileceği konuşulan 5 bin liralık ikramiyenin takdirle karşılanacağını belirtti. Ancak Ergün, birçok emeklinin kısıtlı bir gelirle geçindiğine dikkat çekerek, aylıklara yapılacak artışların yanı sıra bayram ikramiyelerinin de artırılması gerektiğini söyledi. Ergün, Cumhuriyet İkramiyesi’nin en az 10 bin lira olması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Kendi bilgilerim ve deneyimlerim.

100. Yıl İkramiyesi: Emeklilerin Heyecanla Beklediği Müjdeli Haber

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.