EkonomiGenelTürkiye

Bankaların yeni dönemde başlattığı değişiklikleri keşfedin! Para çekme limiti ATM’ye gitmeden hemen kontrol edin.

Bankalarda yeni dönem resmen başladı! ATM’ye şubeye gitmeden hemen kontrol edin para çekme sınırı değişti

Bankalarda yeni düzenlemeler peş peşe uygulanıyor!

Bankada nakit parası olan kişilere yönelik olarak yapılan düzenleme ile hem şube hem de ATM’den para çekmek isteyen kişiler için limitlerde değişikliğe gidildi. Bu yeni uygulama ile birçok banka, belirli bir tutarın altındaki işlemleri ATM’ler üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirdi.

ŞUBELERDE NAKİT PARA ÇEKME VE YATIRMA LİMİTİ NE KADAR, ŞUBEDEN KAÇ TL’YE KADAR İŞLEM YAPILABİLİYOR?

Bankalar, nakit işlemleri belirli bir tutarın altında olan müşterileri ATM’lere yönlendirme kararı aldı. Bazı bankalar, artık 10.000 TL’nin altındaki işlemlerin banka şubelerinden yapılamayacağını duyurdu. Bu yeni düzenlemeye göre, 20.000 TL ve üzeri işlemler şubelerde gerçekleştirilebilecekken, 20.000 TL’nin altındaki nakit işlemler için müşterilerin ATM’leri kullanması gerekmektedir. Ancak, emekliler, okuma yazma bilmeyen veya teknolojiden anlamayan kişiler bu durumdan olumsuz etkilenebilir. Bu nedenle, bazı kesimler bu düzenlemenin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

ATM’LERDE NAKİT PARA ÇEKME LİMİTİ NE KADAR, ATM’DEN GÜNLÜK EN FAZLA KAÇ TL ÇEKİLEBİLİR?

ATM’lerden günlük para çekme limiti bankadan bankaya değişmektedir. Ziraat Bankası ve İş Bankası gibi bazı bankalar, günlük para çekme limitini 5.000 TL olarak belirlemiştir. Ancak, bu limitin yükseltilmesi talepleri de bulunmaktadır ve güncelleme durumu bankalar tarafından takip edilmektedir.

Bankaların yeni dönemde başlattığı değişiklikleri keşfedin! Para çekme limiti ATM'ye gitmeden hemen kontrol edin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.