EkonomiGenelTürkiye

Bayram ikramiyesi için yapılan 7 bin TL’lik zamın hesaplaması

Bayram İkramiyesine Altın Ayarı! 7 Bin TL’lik Zam İçin Hesaplama Yapıldı

Emekliler, Temmuz ayında yaşanan zamla büyük hayal kırıklığına uğradı. Ancak emeklilere yönelik yeni düzenlemeler üzerinde çalışmalar devam ediyor.

2023 ara zammında asgari ücrete yüzde 34, memurlara enflasyona ek 8 bin TL seyyanen zam gelirken emekli maaşlarına sadece yüzde 25 zam yapılmıştı. Bu zamın kök maaş hesabı nedeniyle en düşük emekli aylığına yansımaması ve en düşük emekli maaşının yine 7.500 TL seviyesinde kalması büyük tepki çekti. Emekliler, sosyal medyadan seslerini duyurmak ve tepkilerini dile getirmek için çaba harcadı.

Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi ve Emeklilere Bayram İkramiyesi İçin Yeni Talep Gündemde!

Emeklilere ek zam çalışmaları sürdürülürken, emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi de gündeme bomba gibi düştü. AK Parti, 2024 yerel seçimleri öncesinde emeklilerin gönlünü almayı amaçlıyor ve Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için tüm emeklilere 100. yıla özel 5 bin TL’lik tek seferlik ek ikramiye ödemesi yapılacağı belirtildi.

Bu konuda Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün tarafından da son dakika bir açıklama yapıldı. Ergün, “Aylıklara yapılan artışların yanı sıra bayram ikramiyelerinin de artırılması gerekmektedir. Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla konuşulan 5 bin liralık ikramiye, ek bir gelir sağlaması açısından önemlidir. Ancak bu rakam ne Cumhuriyetimize ne de emeklimizi mutlu edebilecek düzeyde değildir. Cumhuriyet İkramiyesi en az 10 bin lira olmalıdır.” şeklinde çift haneli ikramiye talebini dile getirdi.

Merkez Bankası, dolar için yeni yasak kararı aldı ve bu karar Resmi Gazete ile yayımlandı. Dolara sahip olanlara dikkat çağrısı yapıldı.

Bayram İkramiyesine Zam Planı! 2024 Ramazan ve Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Kadar, Kaç TL Olacak?

Bayram ikramiyesiyle ilgili olarak Ergün, “Derneğimizin Araştırma Merkezi’nin çalışmasına göre, 2018 yılı mayıs ayında ikramiye 1.000 lira olarak ilk kez verildiğinde emeklilerimiz gramı 190 lira olan 24 ayar altından yaklaşık 5,3 gram alabiliyordu. Alım gücü korunabilseydi, bugün bayram ikramiyeleri 2 bin lira yerine 9 bin lira civarında olabilirdi.” dedi.

Bu nedenle emeklilere bayram ikramiyesi olarak gram altın hesabı üzerinden en az 7 bin TL zam yapılması gerektiğini belirtti. Emekliler, bayram ikramiyelerinin asgari ücrete endekslenmesi taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Bayram ikramiyesi için yapılan 7 bin TL'lik zamın hesaplaması

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.