EkonomiGenelTürkiye

Merkez Bankası’ndan yeni dolar yasağı! Resmi Gazete’de açıklandı! Dolar sahipleri için önemli bilgi.

Merkez Bankası, dolar için yeni yasak kararı aldı – Resmi Gazete ile yayımlandı! Elinde doları olanlar dikkat

Mevduat Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar

Dolar kurundaki hızlı yükseliş nedeniyle hükümet aniden bir karar aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından açıklanan Kar Kurucu Mevduat (KKM) kararı ile dolar kuru büyük bir düşüş yaşadı.

KKM İçin Yeni Karar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan yeni düzenlemeler, 18 Eylül 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı. Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14) değiştirilerek, yeni yasaklar getirildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan tebliğe göre:

Madde 1- 21/12/2021 tarihli ve 31696 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)‘in 4. maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

(1) Yurt içi yerleşik gerçek kişilerin 31/8/2023, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 30/6/2023 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir.

Madde 2- Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3- Bu Tebliğ hükümlerini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı yürütür.

KKM Türk Ekonomisi İçin Saatli Bomba!

Dolar kurundaki yükseliş hız kesmeden devam ederken, KKM’nin ekonomik maliyeti de artıyor. Ekonomistler, KKM’nin Türk lirası üzerinde büyük bir baskı yarattığını, bu hesapların planlı bir şekilde çözülmesi gerektiğini ve panik havasıyla yapılacak işlemlerin, olası dolar talepleriyle birlikte yeni bir kur krizine neden olabileceğini ifade ediyor.

Merkez Bankası'ndan yeni dolar yasağı! Resmi Gazete'de açıklandı! Dolar sahipleri için önemli bilgi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.