EkonomiGenelTürkiye

“TC sonu 0, 2, 4, 6 ve 8 olanlar için başvuru ekranı açıldı: 3.571 TL-5.704 TL yardım hakkını kaçırmamak için hemen başvurun!”

Ailelere Yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri Artırıldı: İşte Detaylar

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Ödemeleri Nedir?

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, yardıma ve bakıma muhtaç ailelerin yanı sıra çocuklar için de gerçekleştirilen destek ödemeleridir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının temel gereksinimlerini karşılamak ve aile birliğini korumak amacıyla Sosyal ve Ekonomik Destek sağlamaktadır.

Amaç: Çocukların Ailelerinden Kopmamaları

Bakan Göktaş, çocuk politikalarının temelinin aile birliğini koruma ve çocukların aile ortamında sağlıklı bir şekilde yetişmeleri olduğunu vurgulamıştır. Bu sebeple ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek verilmektedir. Bakan Göktaş, çocukların ekonomik sebeplerle ailelerinden ayrılmamalarını hedeflediklerini dile getirmiştir.

579 Milyon TL Ödeme Yapıldı

Bakan Göktaş, Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir şekilde kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonu anlayışıyla çalışmaların sürdüğünü belirtmiştir. Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesiyle aileleri yalnız bırakılmadığı ifade edilmiştir. Bu kapsamda Eylül 2023 ödemesi olarak toplamda 579 milyon TL, Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlanan çocuklarımızın ailelerinin hesaplarına yatırılmıştır.

SED Ödemesi Artışı ve Detayları

2023 yılı Temmuz-Aralık döneminde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan SED yardımı yüzde 17,55 oranında zamlandı. Örnek olarak, önceden 3 bin 38 TL ödeme alan bir aile, yeni zam oranıyla birlikte 3 bin 571 TL ödeme almaya hak kazanacak. Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 4.853 TL’den 5.704 TL’ye yükseltildi.

Yapılan bu düzenlemelerle birlikte aile birliği korunacak, çocuklar aileleriyle birlikte sağlıklı bir şekilde büyüyecek ve geleceğe hazırlanacaklardır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma ve bakıma muhtaç ailelerin yanı sıra çocuklar için de sağladığı desteklerle toplumsal dayanışmayı ve refah seviyesini artırmayı hedeflemektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.