EkonomiGenelTürkiye

Altın ve dolar fiyatlarıyla ilgili müthiş açıklama

SEO BAŞLIĞI: FED Faiz Kararı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek?

Piyasaların Merakla Beklediği FED ve TCMB Faiz Kararları

Piyasalar için çok hareketli bir haftaya giriş yapıldı. Çarşamba akşamı tüm dünyanın beklediği FED faiz kararı açıklanacak. Perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Bu iki veri akışı bu hafta piyasalarda meydana gelebilecek fiyatlamalarda belirleyici olacak.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in Değerlendirmeleri

Oldukça kritik görülen bir haftada piyasalarda gerçekleşebilecek fiyat hareketlerini Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı. Piyasalara FED öncesi ve FED sonrası olarak iki farklı şekilde yaklaşan İslam Memiş ons altın, gram altın ve dolar kuru hakkında değerlendirmeler yaptı.

DOLAR KURU NASIL HAREKET EDECEK?

Dolar kurunu yorumlayan İslam Memiş, “Dolar kuru haftaya güçlü başladı. Değerlendirmelerimizde bir değişiklik yok. Dolar kurunda yükselişler sürecek. Yılın son ayında 29,70 TL seviyesindeki hedefimizi aynı şekilde devam ettiriyoruz. Belki 30 TL seviyesi de görülebilir. Uluslararası piyasalara baktığımızda doların değer kazanmayı devam ettirdiğini görüyoruz.” dedi.

FED ONS ALTINI NASIL YÖNLENDİRECEK?

Ons altında yükseliş beklentisini açıklayan İslam Memiş, “Ons altın dar bant aralığına sıkıştı. FED haftası olduğu için bu hafta FED öncesi ve FED sonrası ons altında farklı fiyatlar görülecek. FED’den önce 1.910 dolar seviyesi, FED sonrası da 1.960 dolar seviyesi hedef noktalardır. Ons altın 1.910 dolar seviyesinin altına sarkmayacaktır. FED sonrasında ise 1.960 dolar noktasının üzeri de görülebilir. Yıl sonuna kadar ons altında 2.000 dolar ve üstü şeklinde tahminimiz var. 2024 yılında ise 2.000 dolar üzerinde kalacak bir ons altın göreceğiz. Elinde dolar olanlar ons altın üzerinden işlem yapabilirler. Fiyatlar bu seviyede kalmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN İÇİN FİYAT BEKLENTİLERİ!

Gram altın fiyat tahminlerini de açıklayan İslam Memiş, “Gram altın bugün hızlı toparlandı. 1.710 TL seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar bu rakamları bir daha bulamazlar. Ekim ayından itibaren gram altında 1.720 TL, 1.770 TL ve 1.800 TL’li rakamlar karşımıza çıkacak. Yılın son ayında ise 2.000 TL’ye yaklaşan bir gram altın göreceğiz. Altın almak isteyen yatırımcılar veya gelecek yıl düğün yapacak olanlar bu seviyelerin kalıcı olmayacağını göz önünde bulundurup karar vermeleri gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında olmayıp haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Altın ve dolar fiyatlarıyla ilgili müthiş açıklama

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.