EkonomiGenelTürkiye

“İlkokul Ortaokul ve Lise Öğrencilerine 1.750 TL Destek Ödemesi: Anne Babalar Mutlu!”

Anne babalar PTT müjdesi geldi! İlkokul Ortaokul ve Lise öğrencisi olan velilere 1.750 TL destek ödemesi

Pandemi döneminde ekonomide başlayan dalgalanma, seçim öncesi daha da şiddetlenmiştir. Seçimden hemen sonra gelen zamlarla birlikte vatandaşların ekonomik durumu oldukça zorlaşmıştır.

Yaşanan dalgalanma sonrasında fiyatlar rekor seviyelere ulaşmış ve okulların açılmasıyla birlikte veliler büyük bir şok yaşamıştır. Gelen zamlarla birlikte okul alışverişi yapmayı düşünen veliler, bu durum karşısında zorlanmıştır. Neyse ki, belediyeler ve devlet tarafından yapılan kırtasiye yardımları velilerin yanında olmuştur.

ÇOCUĞU OKULA GİDEN AİLELERE SOSYAL YARDIM MÜJDESİ! KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

İlkokul, ortaokul ve lise dönemindeki çocuğu olan ailelere yönelik olarak yapılan açıklamaya göre, çocuklara kırtasiye yardımı yapılacaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Müdürlüğü, dar gelirli ailelere yeni bir destek imkanı sunmaktadır. Başvurular, Bakanlığın e-Devlet üzerinden kabul edilecektir. Başvurusu kabul edilen aileler, banka hesapları varsa ödemelerini bu hesaplar üzerinden alabileceklerdir. Hesapları olmayan aileler ise PTT aracılığıyla ödemeleri alabilecektir.

KIRTASİYE YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL?

Devlet, belediyeler ve sosyal yardım kuruluşları, artan ihtiyaçları karşılamak için hızla sosyal yardımları sürdürmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımlar kapsamında, gelire göre belirlenen 1.750 TL kırtasiye yardımı yapılmaktadır. Belediyeler ise nakit para veya kırtasiye yardımı yapıp, miktarlar belediyelere göre değişebilmektedir. Örneğin; Ankara Büyükşehir Belediyesi 500 TL nakit para yardımı yaparken, Sincan Belediyesi kardeş sayısına göre belirlediği nakit para yardımında 1.500 TL’ye kadar destek sunmaktadır.

Emeklilere kötü haber! SGK müfettişleri denetime çıktı, emekli maaşları kesilecek ve paralar geri istenecek.

Ev sahibi ve kiracı ayrımı yok, herkes yüzde 300 zamla en düşük 7.500 TL ödemek zorunda kalacak.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya gibi illerde YÖK tarafından duyurulan uzaktan eğitim kararı alındı.

Yardım miktarları ve başvuru şartları il, ilçeye göre farklılık göstermektedir. İhtiyaç sahibi aileler, bulundukları ildeki belediyelere, sosyal yardımlaşma vakıflarına veya e-Devlet üzerinden Bakanlığın desteğine başvuruda bulunmalıdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.