EkonomiGenelTürkiye

“Son FED Kararından Sonra Ons Altın, Gram Altın ve Dolar Kuru Nasıl Etkilendi?”

FED faiz kararı açıklandı, altın ve dolar kuru nasıl etkilendi?

Ons Altın Fiyatında Düşüş!

FED’in açıkladığı faiz kararıyla birlikte ons altın fiyatında anında bir düşüş yaşandı. Ons altın, 1.947 dolar seviyesinden işlem görürken hızla 1.940 dolara düştü. Sonrasında ise ons altında toparlanma görüldü ve şu anda fiyatı 1.942 dolar seviyesinde devam etmektedir.

Dolar Kuru Üzerinde Enteresan Fiyatlamalar!

FED’in faiz kararıyla ilgili olarak dolar kurunda oldukça ilginç bir fiyatlamaya tanık olundu. FED’in kararından hemen önce dolar kuru 27 TL seviyesinden birdenbire 26,82 TL’ye kadar geriledi. Ancak kararın açıklanmasıyla birlikte dolar kuru yükselişe geçti. Şu anda dolar kuru 27,02 TL’den işlem görürken, ekonomistler FED öncesi düşüşün kur üzerinde müdahaleyle ilgili olduğunu düşünmeye başladı. Dolar kuru üzerindeki baskı iddiaları, bu grafikle biraz daha güçlenmiş durumda.

Gram Altın Fiyatı Nasıl Etkilendi?

Ons altındaki düşüş gram altın fiyatını da etkiledi. Karar öncesinde gram altın 1.691 TL seviyesine çıkmıştı. Ancak ons altından gelen haberle birlikte FED sonrası gram altın 1.677 TL’ye geriledi. Ardından gram altında da toparlanma yaşandı ve şu anda gram altının fiyatı 1.687 TL olarak belirlendi. Kuyumcularda ise gram altının satış fiyatı 1.713 TL olarak açıklandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.