EkonomiGenelTürkiye

VGM Burs Başvuruları İçin 2023 Tarihleri Belli Oldu!

**VGM Burs Başvuru Tarihleri ve Başvuru Koşulları**

VGM Burs Başvuru Tarihleri

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen karşılıksız burslar, öğrenci ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. 2023-2024 eğitim dönemi için VGM burs başvuru tarihleri belirlendi. Ortaöğretim öğrencileri 1 – 15 Ekim 2023 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecekler. Yükseköğretim öğrencileri ise, 2023 YKS ve DGS ek yerleştirme tarihlerine göre başvuru yapabilecekler. Bu tarihler yakın zamanda açıklanacak.

VGM Burs Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları, resmi web sitesi üzerinden yapılacaktır. Başvuru sonuçları da aynı web sitesi üzerinden ilan edilecektir. Başvuru yapmak isteyen öğrencilerin, ilgili web sitesini ziyaret edip gerekli başvuru sürecini tamamlamaları gerekmektedir.

VGM Bursundan Kimler Yararlanamayacak?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere her ay düzenli ödemeler yapılacaktır. Üniversite öğrencilerine aylık 1.250 TL, lise öğrencilerine aylık 750 TL, ilk ve ortaokul öğrencilerine ise burslar 9 ay boyunca öğrencilerin hesaplarına yatırılacaktır.

Ancak, kamu kurumlarından burs alanlar, Polis Akademisi ve askeri okul öğrencileri, yabancı uyruklu öğrenciler ve asgari ücret düzeyinde geliri olan öğrenciler VGM bursundan yararlanamayacaktır. Ayrıca, yüksek lisans ve doktora öğrencileri de bu programa başvuramayacaklardır. VGM burs başvuru şartlarına ve ayrıntılı bilgilere VGM’nin resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

VGM Burs Başvuruları İçin 2023 Tarihleri Belli Oldu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.