EkonomiGenelTürkiye

2023 için Borsada Kazandıracak 15 Hisse

**En Yüksek Getiri Sağlayan Türk Şirketleri**

2023 yılında ön plana çıkacak sektörler ve en kazançlı Türk şirketleri hakkında araştırma yapanların dikkatine! Sıkıntılı bir enflasyon döneminin ardından hükümet, faiz artırımı kararlarını almaya başladı. Aynı zamanda ABD Merkez Bankası’nın sıkılaştırma döngüsünün sona ermesiyle birlikte, vatandaşlar yatırım yapacakları en sağlam aracı düşünmeye başladı.

**Borsa İstanbul Hisse Seçimi Öne Çıkıyor**

Borsa araştırması yapanlar, özellikle uzmanların önerdiği ve daha sık analiz ettiği hisseleri merak ediyor. Uzman değerlendirmelerine göre, enflasyonun yüksek seyrettiği ülkelerde borsa daha çok tercih ediliyor. Bu noktada Borsa İstanbul hisse seçiminin de ön plana çıktığı görülüyor. Kararsız kalanlar, portföy modellerini de merak ediyor.

**2023 Yılında Öne Çıkacak Sektörler**

ABD Merkez Bankası’nın faiz politikasının artık durağan bir hal aldığı sinyalini vermesi ve koronavirüs salgınının yeni varyantının ortaya çıkması, küresel açıdan hala risk taşıyor. Uzmanlara göre, bu yılın ikinci yarısından itibaren havacılık, çimento, holding ve sigorta şirketleri daha büyük bir yatırım potansiyeline sahip olacak. Ancak uzmanlar, koronavirüs salgınındaki yeni varyant endişeleri nedeniyle havacılık şirketlerinin olumsuz etkilenebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

**En Yüksek Getiri Sağlayan Türk Şirketleri**

Son zamanlarda, borsa halka arzlarla ön plana çıkıyor. Halka arzla birlikte, yıl sonuna kadar yaklaşık 56 şirketin daha piyasaya katılması bekleniyor. Tr.tradingview tarafından derlenen verilere göre, en yüksek getiri sağlayan Türk şirketleri listesi şu şekildedir:

***Bu bilgiler yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Uzman değerlendirmeleri ve analizleri doğrultusunda hazırlanmıştır.***

2023 için Borsada Kazandıracak 15 Hisse

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.