EkonomiGenelTürkiye

Borsa günü yükselişle sonlandı: 4 Halka Arz hissesi rekor kırdı.

**BIST 100 Endeksi Yükseldi: Haftanın Son İşlem Gününde Karışık Seyir İzleniyor**

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 38,72 puan artarak yükselişini sürdürdü ve toplam işlem hacmi 133,1 milyar lira olarak gerçekleşti.

**Bankacılık Sektöründe Yükseliş**
Bankacılık endeksi yüzde 1, holding endeksi ise yüzde 0,67 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 5,49 ile taş ve toprak sektörü oldu. En çok gerileyen ise yüzde 2,55 ile menkul kıymet ve yatırım ortaklığı sektörü oldu.

**Küresel Piyasalarda Karışık Seyir**
Analistler, küresel pay piyasalarında, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde karışık bir seyir izlendiğini ifade ediyor.

ABD Merkez Bankası, faiz oranlarını sabit bırakma kararı aldı. Ancak analistlere göre, Fed’in bu yılın geri kalanında faiz artışına gitme olasılığı bulunuyor. Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hedefe yaklaşması için daha kat edilmesi gereken bir yol olduğunu belirtti.

**ABD İşsizlik Başvuruları Geriliyor**
ABD’de açıklanan verilere göre, haftalık işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 201 bin ile Mart ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bu da iş gücü piyasasının sağlamlığını koruduğunu gösteriyor.

**ABD Hazine Tahvil Faizleri Yükseliyor**
ABD’nin 10 yıllık hazine tahvil faizi Ekim 2007’den bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 4,51’e çıktı. 2 yıllık tahvil faizi ise yüzde 5,20’yi aşarak Temmuz 2006’dan bu yana en yüksek seviyesini test etti.

**Haftanın Odağında ECB, BoJ ve S&P Olacak**
Haftaya, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamaları, Japonya Merkez Bankası toplantı tutanakları ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un beklenen Türkiye değerlendirmesi öne çıkacak. Ekonomik veri gündeminde ise yurt içinde reel kesim güven endeksi, kapasite kullanım oranı, ekonomik güven endeksi ve dış ticaret dengesi önemli olacak. Yurt dışında ise ABD ve İngiltere’de büyüme, Almanya’da enflasyon, Japonya’da sanayi üretimi ve Avro Bölgesi’nde tüketici güven endeksi takip edilecek.

**Teknik Analiz: Direnç ve Destek Seviyeleri**
Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.100 ve 8.200 seviyeleri direnç olarak karşımıza çıkıyor. Destek seviyeleri ise 8.000 ve 7.900 puanda yer alıyor.

**Yeni Halka Arzlar Haftayı Tavan Kapattı**
TARKM, ADGYO, REEDR ve HATSN hisseleri haftayı tavan fiyatından kapatarak yatırımcılarına kazandırdı.

Borsa günü yükselişle sonlandı: 4 Halka Arz hissesi rekor kırdı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.