EkonomiGenelTürkiye

Eğitim Yardımı Belirlendi! 100 Bin Öğrenciye Aylık TL Burs Ödemesi!

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı – 100.000 Öğrenci Burs Kazandı

Bursluluk Sınavı Kontenjanı 70 Binden 100 Bine Yükseltildi

Türkiye genelinde ve yurtdışında 3 Eylül Pazar günü düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın sonuçları açıklandı. Bu sene, bursluluk sınavına başvuru yapanların sayısındaki artış göz önüne alınarak kontenjan sayısı 70 binden 100 bine yükseltildi. Özellikle deprem bölgelerindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak amacıyla bu yeni kontenjanın 30 bini ayrıldı.

1 Milyondan Fazla Kişi Sınava Başvurdu

Bursluluk sınavı için 1 milyon 44 bin 846 kişi başvuruda bulundu ve başvuranların 875 bin 987’si sınavı tamamladı. Bu başarılı sınav sonucunda, 100 bin öğrenci burs kazanmaya hak kazandı. Devlet koruması altındaki öğrenciler ve diğer yasal haklara sahip olan 3 bin 871 öğrenciye de burs verildi.

Deprem Bölgesindeki Öğrencilere Ek Burs İmkanı

Bursluluk sınavına başvuranlar arasında, annesi veya babası depremde hayatını kaybetmiş olan çocuklar da vardı. Bu öğrencilerden 8 bin 769’u bursluluk sınavına başvurdu ve bunlardan 6 bin 925’i başarılı bir şekilde sınavı tamamladı. Depremzedeler için ayrılan bu kontenjan kapsamında, tüm bu öğrencilere burs sağlandı.

Yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ile birlikte, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerine destek olunması ve eşit fırsatlar sunulması amaçlanmaktadır. Bu burs programı sayesinde binlerce öğrenci hayallerine daha kolay bir şekilde ulaşabileceklerdir.

Eğitim Yardımı Belirlendi! 100 Bin Öğrenciye Aylık TL Burs Ödemesi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.