EkonomiGenelTürkiye

Evde bakım maaşı yatan iller güncel listesi

**Devlet, Vatandaşlara Evde Bakım Maaşı Ödemelerini Yapmaya Devam Ediyor**

Devlet Destekleri Sosyal Refahı Artırıyor

Vatandaşların maddi anlamda sıkıntılarının azalması ve toplumsal refah payının artırılması için devlet destek ödemelerine devam ediyor. Sosyal devlet anlayışını benimseyen hükümet, 65 aylığı, evde bakım maaşı, SED ödemesi gibi pek çok ödemeyi gününde ve düzenli bir şekilde yatırmaya devam etmektedir. Aynı zamanda belirtilen bu ödemelere, asgari ücrete gelen zamla birlikte artışlar yapılmaktadır.

Evde Bakım Maaşı 5 BİN 97 TL Olarak Yatırılacak

Evde bakım maaşı, evde bakıma muhtaç olan vatandaşlar için devlet tarafından ödenmektedir. Ödemeler her ayın 15’inde başlayıp, ay sonuna kadar il il yatırılmaktadır. Asgari ücrete gelen son zam ile birlikte evde bakım maaşı ücreti 5 bin 97 TL olarak belirlenmiştir. Asgari ücrete yılbaşında yüzde 40 civarında zam gelmesi beklenerek evde bakım maaşının 7 bin TL civarına yükselmesi beklenmektedir.

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar, Eylül 2023 tarihine ait evde bakım maaşı yatan iller güncel listesini ve zamlı evde bakım parasının ne zaman hesaplara yatacağını öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapmaktadır. Evde bakım maaşı ödemeleri, 15 Eylül itibarıyla başlamıştır. Ödemelerinizi e-Devlet üzerinden ya da Ziraat Bankası’na SMS atarak kontrol edebilirsiniz.

Ödemeler Hesaplara Aktarıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, evde bakım maaşı ödemelerinin hesaplara aktarılmaya başlandığını ve toplamda 2,8 milyar TL’nin hesaplara geçirileceğini belirtmiştir. Göktaş, açıklamasında ödemelerin bütün hak sahiplerine hayırlı olmasını dilediğini ifade ederek, “Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımını hesaplara yatırdık” şeklinde konuşmuştur.

Evde bakım maaşı yatan iller güncel listesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.