EkonomiGenelTürkiye

Taşıt kredisi için çekilen 250.000 TL, bankaya geri ödenecek tutar ise 840.000 TL olarak belirlendi.

Araba Almanın Hayali Artık Mümkün Değil! 250.000 TL Taşıt Kredisi Kullanan Banka, 840 Bin TL Ödeme Yapacak

Merkez Bankası’nın açıkladığı politika faiz kararının ardından, bankalar taşıt kredisi faiz oranlarını güncelledi. Ne yazık ki, bu rakamlar araba sahibi olma hayali kuran kişileri umutsuzluğa düşürdü.

Önceden yüksek olan sıfır araç fiyatları nedeniyle nakit para biriktiren vatandaşlar, yeni kredi faiz oranlarını gördükten sonra “araba sahibi olmak hayal oldu” şeklinde yorum yapmaktalar. Bazı bankalarda faiz oranı yüzde 5’in bile üzerine çıktı. En düşük araç kredisi faiz oranı 3,05’e yükselirken, en uygun kredi veren banka ise Akbank oldu.

Araba Kredisi Faiz Oranlarındaki Son Durum Nedir? En İyi Taşıt Kredisi Hangi Bankada?

Bankaların araba kredisi paketlerindeki faiz oranları hızla yükselirken, sıfır araba sahibi olmayı umut eden kişilerin hayalleri suya düştü. En uygun araç kredisi faiz oranı yüzde 3,05 olarak belirlenirken, bu oranı uygulayan Akbank en uygun kredi veren banka oldu.

En uygun araç kredisi paketinde dahi, 48 ay vadeli 500 bin TL araba kredisinin aylık taksit tutarı 11.726 TL olurken, kredinin toplam geri ödemesi 564 bin TL oldu.

En yüksek araba kredisi faiz oranı yüzde 5,14 olarak belirlendi. Bu oran üzerinden hesaplanan kredinin aylık taksit tutarı 17.489 TL iken, kredinin toplam geri ödemesi 840 bin 779 TL oldu. Yeni oranlar, vatandaşları bankalardan uzak tutarken otomotiv sektörünün kamu bankaları tarafından sunulan düşük faizli kredi paketi desteklerinin tekrar gündeme gelmesine neden oldu.

Taşıt kredisi için çekilen 250.000 TL, bankaya geri ödenecek tutar ise 840.000 TL olarak belirlendi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.