EkonomiGenelTürkiye

Devlet Sosyal Yardım Ödemelerinde Rekor Zam Geliyor

**Evde Bakım Maaşı: Ödemeler ve Zam Beklentileri**

**Evde Bakım Maaşı 5097 TL Olmuştu**

Eylül ayının yarısına geldiğimizde, sosyal destek ödemeleri, tüm ülkedeki hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmıştı. Bu bağlamda, Eylül ayı süresince verilen sosyal yardımlar hakkında yapılan araştırmalar, ayın sonlarına yaklaşırken ivme kazanıyor. Bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, resmi web sitesi ve sosyal medya kanalları aracılığıyla yaptığı açıklamalarla, yapılan ödemelere dair detaylı bilgi sağlıyor. Bu kapsamda, evde bakım maaşı ödemesinden 500.000’den fazla kişinin yararlandığı bilgisine de ulaşılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı ödemelerini geçen günlerde başlatmıştı. 5097 TL olan evde bakım maaşı, 566.000 hak sahibine ulaştırıldı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bu ödemelere dair toplumu bilgilendirdi. Aralık ayına dek, 5097 TL’lik evde bakım maaşı ödemelerinin devam edeceği belirtildi.

**Yeni Zamlar Yolda**

Ocak ayının başlarında memur maaşlarına yapılacak olan zam, evde bakım maaşları ve diğer sosyal yardım kalemlerini de etkileyecek. Bu zammın ardından, sosyal yardımlarda ve evde bakım maaşlarında bir artış bekleniyor.

Devlet Sosyal Yardım Ödemelerinde Rekor Zam Geliyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.