EkonomiGenelTürkiye

“Fatih Altaylı’nın İddiası: Ek MTV Programı İptal Edilecek”

**Altaylı, Anayasa Mahkemesi’ni Vergi İptalleri Hakkında Eleştiriyor**

Gazeteci ve yazar Ahmet Altaylı, Türkiye’de uygulanan vergi sistemini eleştirerek, 20 yıl önce aynı bir verginin getirilip, daha sonra iptal edildiğini hatırlattı. Altaylı, Anayasa’nın ilgili maddelerinin değişmemesi sebebiyle Anayasa Mahkemesi’nin iptali onaylaması gerektiğini belirtti.

**Anayasa Mahkemesi Kendi Kararını İptal Etmeyecek**

Altaylı, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “20 yıl önce bu vergi getirildi ve ben o zamanlar ‘iptal edilir’ demiştim. Ancak Anayasa Mahkemesi, kendini ve içtihadını inkar edecek durumda değildi çünkü Anayasa’da değişiklik yapılmamıştı. Neyse ki, konu biraz geç de olsa CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşındı. Ancak ne yazık ki Anayasa Mahkemesi, başvuruyu hızlı bir şekilde incelemesi gerekiyordu, ancak bu gerçekleşmedi.”

**Vergi İtirazı Anayasa Mahkemesi Gündeminde**

Altaylı, gelecek hafta 28 Eylül’de Anayasa Mahkemesi’nin bu vergiye yapılan itirazı ele alacağını belirtti. Türkiye’de hala Anayasa’ya ve Anayasa Mahkemesi’ne saygı olduğu sürece bu verginin iptal edileceğini söyleyen Altaylı, böylece Kasım sonuna kadar ikinci taksiti ödemek zorunda kalınmayacağını ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.