EkonomiGenelTürkiye

Parası olanlar hemen harekete geçsin! Fiyatı artacak, herkes dikkatli olsun.

Fiyatları Artan Yumurtalar: Karton 30’lu Yumurtalar Yüzde 50 Zamlandı

NTV’nin son haberine göre, son bir yıl içerisinde fiyatları hızla artan ürünler arasında en öne çıkanlar arasında karton 30’lu yumurtalar yer alıyor. Bir karton 30’lu yumurta toptancılarda 80 TL’ye kadar yükselirken, bazı marketlerde 120 TL’ye kadar çıktığı görüldü.

Eskiden Paket Maliyeti 1 TL İken Şimdi 6 TL

Yumurta Üreticisi Kerim Göker, maliyetlerin çok arttığını belirterek, “Bir gün 80 lira derim, ertesi gün 95 lira da olabilir. Mazot ve bazı giderlerin artışı, ham madde maliyetini arttırıyor. Bu ham madde artışı peynir, süt ve yumurtaya yansıyor. Paket maliyetleri büyük ölçüde arttı. Kartonlar, eskiden 1 lira iken şimdi 2-2.5 lira oldu. Plastik maliyetleri büyük ölçüde arttı. Eskiden paket maliyeti 1 lira iken şimdi 6 liraya kadar çıktı” şeklinde konuştu.

TÜİK’in açıklamasına göre, tavuk yumurtası üretimi temmuz ayında geçen yıla göre yüzde 7 oranında artış gösterdi. Ülkede yumurta üretimi 1 milyar 682 milyon adet olarak belirtildi.

Yumurtaların Tanesi 4 TL’ye Kadar Ulaştı

Marketlerde bir koli yumurtanın fiyatının 120 TL’ye kadar yükselmesi üzerine üreticiler konu hakkında değerlendirmede bulundu. Mazot fiyatlarının artmasıyla birlikte maliyetlerin yükseldiği ve bu artışın ne yazık ki yumurtalara yansıtılacağı ifade edildi. Üreticiler, “Mazot fiyatlarındaki artış, ham madde maliyetlerini artırıyor. Bu durum peynir, süt ve yumurtaya yansıyor” şeklinde değerlendirme yaptı.

Parası olanlar hemen harekete geçsin! Fiyatı artacak, herkes dikkatli olsun.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.