EkonomiGenelTürkiye

Çılgın fiyat artışı! Çekirdeğin kilosu 100 TL!

ESRA SARI: KURUYEMİŞ FİYATLARINDA ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Kuraklık ve don olayları geçen yıl üretimi azalttı ve bu da kuruyemiş fiyatlarına yansıdı. Bunun yanı sıra, döviz kurlarındaki dalgalanmalar, yüksek enflasyon ve maliyetlerdeki artış gibi birçok faktör, kuruyemiş fiyatlarının artmasına neden oldu. Özellikle antep fıstığı, fındık, badem ve kuru kayısı gibi ürünlerdeki fiyat artışları yüzde 200’ü aşan düzeyde gerçekleşti. Son zamanlarda iç piyasadaki ürünler ve ithal ürünlerde bile yoğun fiyat artışları yaşanıyor. Bu zamlar doğrudan tüketicileri etkiliyor. anadolugazete.com.tr olarak Ulus’a giderek, halkın severek tükettiği çekirdeğin fiyatlarını araştırdık.

ÇEKİRDEK FİYATLARI ARTIYOR, VATANDAŞ ZORLANIYOR!

Geçen bir yıl içinde çekirdek fiyatları yaklaşık yüzde 200 oranında arttı. Piyasadaki belirsizlik devam ettiği sürece, bu fiyatlar daha da artabilir. Türk Lirası’nın daha da değer kaybetmesi, gıda sektörünü direkt olarak etkiliyor. Bu durum özellikle maddi durumu iyi olmayan ve orta sınıfı zorluyor. Artık vatandaşlar bile çekirdek çitleyemeyecek durumda.

ÇEKİRDEĞİN KİLOSU 100 LİRA!

Ulus’ta bir kilogram çekirdeğin fiyatı 100 TL’ye kadar çıkıyor, kabak çekirdeğinin fiyatı ise 120 TL’yi geçiyor. Bu fiyatlar tüketiciye sunuluyor.

Ulus’ta anadolugazete.com.tr’ye açıklama yapan bir vatandaş, “Ulus’ta durum kötü. Eskiden Ulus daha ucuzdu, ama şimdi ürünlerin fiyatları pahalı. Çekirdek bile artık 100 liradan aşağıya alınamaz hale geldi. Biz fındık ve fıstığı geçtik, şimdi bile çekirdek çitleyemiyoruz. Bu vatandaşa yazık” diyerek sitemini dile getirdi.

Çılgın fiyat artışı! Çekirdeğin kilosu 100 TL!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.