EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaşlarına ilişkin zam açıklaması: 2.500 TL ve 10.000 TL seviyelerindeki rakamlar belirlendi!

Emeklilere Yapılacak Ara Zam Düzenlemesi Gündemde

Emeklilere Temmuz zammının yetersiz kalması, Türkiye’de toplum vicdanını yaralayan bir konu olarak gündemde kalmaya devam ediyor. Yaklaşık 5 milyon emeklinin kök maaş mağduru olması nedeniyle Temmuz ayında yapılan yüzde 25 oranındaki zam, en düşük emekli maaşı üzerinde bir etki yaratmadı. Zaten zam yapılmadan önce bu durumun gerçekleşeceğini öngörenler uyarılarda bulunmuş, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ikna olmamıştı. Hatta Devlet Bahçeli’nin emeklilere 8.077 TL seyyanen zam yapılması teklifi de havada kalmıştı. Ancak son süreçte emeklilerin büyük ekonomik kriz yaşadığı gerçeğine Cumhurbaşkanı Erdoğan da hak vermiş durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilere yönelik düzenleme yapılmasına ikna olması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bir çalışma başlattı. Bu çalışmanın içeriği resmen açıklanmasa da bazı bilgiler kamuoyuna yansıdı. Şu anda gündemde olan konu, emeklilere yapılacak olan ara zam düzenlemesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda yapacağı müjde açıklaması, yarın yapılacak olan kabine toplantısının hemen ardından gerçekleşebilir.

TBMM Başkanı: Emekli Maaşlarına Ara Zam Yapılacak

Emeklilerin maaşlarına yönelik düzenleme yapılacaksa bunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yasalaşması gerekiyor. Gelecek hafta yeniden yasama faaliyetlerine başlayacak olan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da emekli maaşlarına ara zam yapılmamasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Numan Kurtulmuş, emekli maaşları için çalışmaların yapıldığını belirterek şunları söyledi: “Emekli maaşlarına ara zam yapılması için bir çalışma yürütüldüğünü biliyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı titiz bir çalışma gerçekleştiriyor. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Emeklileri ihmal etmek, onları yok saymak mümkün değildir’ iradesi de ortadadır. Dolayısıyla hükümet bu konuda çalışmalarını yürütüyor ve tamamlanması gerekiyor. Tamamlanınca ilgili kanun teklifi TBMM’ye gönderilecektir. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceğini bilmiyorum, çünkü bu hükümetin takdiridir. Ancak şunu söyleyebilirim, durumun hassas olduğunun farkındayız ve bu kanun teklifi TBMM’ye geldiğinde süreci hızlandırarak yasalaşmasını sağlarız. Sonuçta karar TBMM’nin vereceği bir karardır.”

Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Miktarı Ne Olacak?

Emekli maaşlarına yapılacak olan zam miktarına dair birkaç bilgi kulislere yansıyor. Buna göre, en düşük emekli maaşının 7.500 TL’den 10.000 TL’ye yükseltilmesi planlanıyor ve tüm emekli maaşlarına da 2.500 TL seyyanen zam yapılması üzerinde çalışılıyor. Bu durumda, tüm emeklilerin maaşı artacak.

Emekli maaşlarına ilişkin zam açıklaması: 2.500 TL ve 10.000 TL seviyelerindeki rakamlar belirlendi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.