EkonomiGenelTürkiye

Golda Gıda, SPK tarafından halka arz edilecek! Ne zaman olacak ve kaç lot dağıtılacak?

**SPK Onayı Alındı: Golda Gıda Halka Arz Edilecek**

Bir şirketin büyümesi ve halka arz edilebilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onay alması gerekmektedir. SPK onayının ardından şirket, halka arz olur ve yatırımcılar taleplerini sunmaya başlar.

Son haberlere göre, SPK Golda Gıda’nın halka arz başvurusunu onayladı. Peki, Golda Gıda halka arzı ne zaman gerçekleşecek? Kaç lot verilecek? Tüm detaylar ve merak edilenler haberimizde.

**Olumlu Sonuç İlan Edilmişti**

Geçtiğimiz günlerde, Bera Holding A.Ş.’nin bağlı ortaklığı Golda Gıda San. Ve Tic. A.Ş’nin paylarının halka arzı için SPK’ya başvuruda bulunduğu duyurulmuştu. Konuyla ilgili SPK’nın 14 Eylül tarihli toplantısında halka arzın olumlu bulunduğu açıklanmıştı.

**KAP’tan Açıklama Geldi**

En son gelen haberlere göre, Golda Gıda, SPK’dan olumlu yanıt aldı ve halka arz süreci başlayacak. KAP’ta yapılan açıklamaya göre:

“Bağlı Ortaklığımız, Golda Gıda San.ve Tic. A.Ş. paylarının bir kısmının halka arzına ilişkin olarak, Kayıtlı Sermaye Sistemine geçiş ve Şirket Esas Sözleşmesi’nin Sermaye Piyasası mevzuatına uygun hale getirilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan Esas Sözleşme Tadili izin başvurusunun, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 14.09.2023 tarihli 53/1114 sayılı toplantısında olumlu bulunduğu, teslim alınan SPK onaylı tadil tasarılarının Bakanlık onayı için Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapılması için çalışmalara başlandığı, Golda Gıda San.ve Tic. A.Ş. tarafından Şirketimize bildirilmiştir.

Paydaşlarımıza ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

**Golda Gıda Halka Arzı Ne Zaman?**

Yatırımcılar Golda Gıda’nın halka arz tarihini merak ediyor. Henüz halka arzın ne zaman gerçekleşeceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Golda Gıda halka arzı ne zaman gerçekleşecek? Kaç lot verilecek? Bu soruların cevapları paylaşıldığında haberimiz güncellenecektir.

Golda Gıda, SPK tarafından halka arz edilecek! Ne zaman olacak ve kaç lot dağıtılacak?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.