EkonomiGenelTürkiye

Haftalık Para Piyasa Haberleri ve Takipte Olunması Gerekenler

**Yatırımlar için En Güvenli Araç Nedir? Bitcoin ve Altın Fiyatları Ne Olacak?**

BİST 100 Endeksi

Geçen haftayı 8 bin 39 puandan tamamlayan BİST 100 endeksi, dar bant aralığında kalmaya devam edebilir. Bu hafta takip edeceğimiz bant aralığı 7 bin 950-8 bin 200 puan olarak belirlendi. Aşağı yönlü hareketlerde 7 bin 150 puan seviyesini beklemekteyiz. Borsanın kısa vadede yatay seyirde kalabileceğini ve yükselişlerin sadece tepki niteliği taşıyabileceğini söyleyebiliriz.

Dolar/Türk Lirası Kuru

Dolar/TL kurunun geçen hafta 27,14 seviyesinden kapanış yapması, pozitif bir görünüm sergilemektedir. Yavaş fakat istikrarlı bir şekilde yukarı yönlü bir trend izlemekteyiz. Bu hafta 26,80-27,20 lira aralığını takip edeceğiz. EUR/USD paritesindeki toparlanma beklentimiz ve dolar endeksindeki gerileme beklentimiz, doların yükselişini yavaşlatmış olabilir. Önümüzdeki Ekim ayında ise yükseliş beklentimiz devam etmektedir.

EUR/USD Paritesi

Geçtiğimiz haftayı 1,0647 seviyesinden kapanış yapan EUR/USD paritesi, oldukça uygun seviyelerdedir. Bu hafta hızlı bir toparlanma gösterebilir ve 1,07 seviyesinin üzerinde tamamlayabilir. Hatta 1,08 seviyesine doğru yükseliş gösterebilir. Enflasyon verilerinin beklentiyi netleştirmesini beklemekteyiz. Orta ve uzun vadede ise seviyelerin uygun olduğunu gözlemlemekteyiz.

Ons Altın (XAU/USD)

Ons altın geçtiğimiz haftayı bin 925 dolar seviyesinden kapanış yaparak tamamladı ve bu hafta yükselişini sürdürebilir. Geçen hafta takip ettiğimiz bin 910-960 dolar bant aralığı artık yerini bin 913 dolar seviyesine bırakmış durumda. Şimdi sıra bin 960 dolar seviyesinde.

Gram Altın

Resmi kurda bin 690 lira, serbest piyasalarda ise bin 718 lira seviyesinden kapanış gerçekleşmişti. Bin 700-750 lira aralığı halen geçerliliğini koruyor ve dolar ile birlikte yükseliş trendi devam edebilir. Geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirebiliriz. Yıl sonuna kadar ise 1.750-1.770-1.820-1.880 lira seviyelerinin geçerliliğini koruyacağını söyleyebiliriz.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, 26 bin 538 dolar seviyesinden hedef 29 bin dolara doğru ilerlemektedir. Eğer 29 bin dolar seviyesi yukarı yönde kırılırsa, bu yükselişin 31 bin dolara kadar sürebileceğini görebiliriz. Kısa vadede pozitif bir görünüm sergilenmektedir.

Haftalık Para Piyasa Haberleri ve Takipte Olunması Gerekenler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.