EkonomiGenelTürkiye

Halkbank’tan emekli maaş promosyonu ne kadar?

Türkiye’de Halkbank Emekli Maaş Promosyonu Kampanyası

Emekli Maaş Promosyonları ve SGK Kuralları

Türkiye’de bankalar, emeklilere maaş promosyonları ödemeye devam etmektedir. Emekli maaş promosyonları belirli bir sisteme bağlı olup, SGK tarafından belirlenen kurallara tabidir. Son olarak Kasım 2022’de güncelleme yapılmış ve SGK ile bankalar arasında bir protokol imzalanmıştır. Bu protokolde belirlenen esaslara göre bankalar, emeklilere maaş promosyonu ödemesi yapmaktadır.

HALKBANK Emekli Maaş Promosyonu Kampanyası!

Emekliler, maaş promosyonu sözleşmesi yapmak için bankalarla tamamen serbesttir. Her emekli istediği banka ile bu sözleşmeyi yapabilir. Maaşlarını promosyon anlaşması yapacakları bankalara taşıyan emekliler, 3 yıl boyunca başka bir bankaya geçmeme sözü vererek promosyon ödemesi almaya hak kazanırlar. Bankalar da, emekli adına SGK tarafından yapılan ilk maaş ödemesinden sonra maaş promosyonu ödemesini yapmaktadır.

Halkbank Emekli Maaş Promosyonu Ödemesi

Halkbank, en fazla emekli müşterisine sahip olan bankalardan biridir. Bu sebeple Halkbank’ın emekli maaş promosyonu kampanyası merak edilmektedir. Ancak Halkbank, emeklileri memnun edecek tutarlarda maaş promosyonu ödemesi yapmamaktadır. Uzun yıllardır uygulanan bir karar gereği, Halkbank emeklilere, SGK ile Kasım 2022’de belirlenen asgari tarife üzerinden maaş promosyonu vermektedir. Aradan geçen zamana ve yaşanan yüksek enflasyona rağmen Halkbank, emekli maaş promosyonuna herhangi bir zam uygulamamıştır.

Halkbank’ın Maaş Promosyonu Ödeme Tutarları

Halkbank’ın emekli maaş promosyonu ödemeleri 3.000 TL ile 5.000 TL arasında değişmektedir. Bu kapsamda, 3.500 TL’ye kadar emekli maaşı alanlara 3.000 TL promosyon ödemesi yapılmaktadır. Aynı şekilde, emekli maaşları 3.500 TL ile 7.500 TL arasında olanlara da 3.500 TL promosyon ödemesi yapılmaktadır. Bu iki maaş dilimi, dul ve yetim maaşı alan emeklilere yapılan ödemeleri kapsamaktadır. En düşük emekli maaşı 7.500 TL olduğu için emekliler, diğer iki dilime göre promosyon almaktadır.

Halkbank, emekli maaşları 7.500 TL ile 10.000 TL arasında olan emeklilere 4.500 TL, 10.000 TL ve üzerinde maaşı olan emeklilere ise 5.000 TL maaş promosyonu ödemesi yapmaktadır.

Halkbank'tan emekli maaş promosyonu ne kadar?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.