EkonomiGenelTürkiye

Borsada bugün en çok kazanan hisse senetleri açıklandı! Yatırım yapan herkes kazandı.

**Borsada Günün Kazandıran Hisse Senetleri ve Sektörler**

Borsa, son dönemlerde altın, gümüş, dolar, euro ve bitcoin gibi yatırım araçlarına göre daha çok tercih edilmektedir. Bu tercihin temel sebeplerinden biri, halka arzların sık sık duyurulması ve reklamlarının yapılmasıdır. Yatırımcılar, bu sebeple borsayı tercih etmektedir.

Küçük ve büyük tüm yatırımcılar, borsaya giriş yaptıklarında günün en çok kazandıran hisselerini yakından takip etmektedirler. Investing’in haberine göre, bugünün en çok kazandıran hisse senetleri belirlendi.

**BIST 100 Günlük Endeksi**

Bugün, BIST 100 endeksi hızlı bir başlangıç yaparak yüksek bir seyrine devam etti. Ancak öğleden sonra daha durağan ve yatay bir seyir izledi. Sabah saatlerinde 8.380 bandına kadar yükselen BIST 100, öğleden sonra 8.257 seviyesine kadar geriledi. Ancak gün içerisinde toparlanarak 8.300 bandına doğru hareket etti. Akşam saatlerine doğru ise yine 8.300 bandında kaldığı belirtildi.

**Bugünün Öne Çıkan Sektörü**

Yatırım yapmayı düşünenler ve mevcut yatırımlarını sürdürmek isteyenler, hangi sektörlere yönelmeleri gerektiğini merak etmektedirler. Bugün en çok değer kazanan sektör, petrokimya sektörü oldu ve yüzde 3’lük bir artış gösterdi. Bankalar ise yüzde 1 oranında değer kazandı. İletişim, turizm ve teknoloji sektörleri ise günün kaybettiren (satış yapan) sektörleri oldu.

**Bugünün En Çok Kazandıran Hisseleri**

Investing tarafından yapılan habere göre, bugün en çok yükseliş kaydeden hisse senetleri aşağıdaki gibidir:

– SKBNK
– ULKER
– SASA
– CANTA
– HEKTS

Ayrıca, bugün BIST 100’de en çok düşen 5 hisse senedi ise aşağıdaki gibidir:

– GWIND
– ALFA
– SAKSA
– AKSEN
– AKCNSKONTR

Bu hisse senetleri ve sektörler, günlük olarak değişim göstermektedir. Bu nedenle yatırımcıların dikkatlice takip etmeleri önemlidir. Borsada başarılı olmak için analiz yapmak, uzmanlardan tavsiye almak ve güncel haberleri takip etmek gerekmektedir.

Borsada bugün en çok kazanan hisse senetleri açıklandı! Yatırım yapan herkes kazandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.