EkonomiGenelTürkiye

Vakıfbank’tan 50.000 TL ihtiyaç kredisi maliyeti güncellendi!

**VAKIFBANK, İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZLERİNİ YÜKSELTTİ!**

Vatandaşları zorlayan nakit sıkışıklıkları, Türkiye’de ekonomi alanında yaşanan gelişmelerin bir sonucu olarak devam etmektedir. Vatandaşlar, bu sıkışıklıklar karşısında çareyi bankaların ihtiyaç kredisi kampanyalarında aramaktadırlar. Özel bankaların yüksek faiz oranları nedeniyle tercih edilemez hale gelirken, kamu bankalarının biraz daha ılımlı olduğu bilinmekteydi. Ancak son haftalarda kamu bankalarının da özel bankalarla yarışır hale geldiği ve hatta kredi dağıtımını tamamen durdurduğu görülmektedir.

**VAKIFBANK, FAİZ ORANLARINI GÜNCELLEDİ!**

Kamu bankalarına başvuranların sıklıkla tercih ettiği Vakıfbank, ihtiyaç kredisi kullanma konusunda yeni bir adım atmıştır. Merkez Bankası’nın faiz artırımından sonra Vakıfbank’ın kredi faizlerinde bir güncelleme yapması bekleniyordu ve bu güncelleme gerçekleştirilmiştir. Vakıfbank, müşterilere ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında aylık yüzde 3,35 faiz oranıyla nakit desteği sağlamaktaydı. Ancak yapılan güncellemeyle birlikte bu faiz oranı yüzde 3,75’e yükseltilmiştir. Vakıfbank müşterileri, dün ile bugün arasında ihtiyaç kredilerinde yüzde 0,40 maliyet farkıyla karşılaşmaya başlamışlardır.

**ÖZEL BANKALAR DAHA AVANTAJLI!**

Artık kamu bankalarında ucuz kredi imkanı bulunmamaktadır. Vakıfbank’ın ihtiyaç kredisi faiz oranı göz önüne alındığında, bazı özel bankaların uyguladıkları faiz oranları ucuz kredi kapsamına girebilmektedir. Tüm özel bankalar değil, ancak Vakıfbank’tan çok daha düşük faizle ihtiyaç kredisi veren özel bankalar bulunmaktadır. Diğer kamu bankalarının da Vakıfbank’ın bu faiz artışına ayak uydurması beklenirken, devletin kredi dağıtımını tamamen durdurduğu gözlemlenmektedir.

**İHTİYAÇ KREDİSİ KOŞULLARI DEĞİŞMEDİ!**

İhtiyaç kredisi koşullarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Müşteriler aynı şartlarla ihtiyaç kredisi çekmeye devam edebilmektedirler. Tek değişen ise maliyetlerdir. 50.000 TL’ye kadar olan ihtiyaç kredileri, 36 aya kadar vadeyle verilmekte iken 50.000 TL ile 70.000 TL arasındaki ihtiyaç kredileri ise 24 aya kadar vadeyle verilmektedir. Bankalar, 70.000 TL’nin üzerindeki ihtiyaç kredisi taleplerine ise onay vermemektedirler.

**YENİ MALİYETLERLE 50.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ!**

Vakıfbank’tan ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen müşteriler artık yeni maliyetlerle karşılaşmaktadırlar. 36 ay vadeli ve 50.000 TL ihtiyaç kredisi çekildiğinde, aylık taksit tutarının 2.973 TL olduğu bildirilmiştir. Bu kullanılan kredinin toplam maliyeti ise 107.041 TL olarak hesaplanmaktadır.

Vakıfbank'tan 50.000 TL ihtiyaç kredisi maliyeti güncellendi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.