EkonomiGenelTürkiye

37 İlde Hazine Arazisi Satışı Başladı! Konut İmarlı Arsa Fırsatı 45 Bin TL’den Başlıyor!

Milli Emlak TOKİ’ye Rakip Çıkıyor: 37 İlde Hazine Arazi Satışları Başladı! İmarlı Arsalar Piyangosu için 45 Bin TL

Konut fiyatlarındaki yükseliş, dünya genelinde barınma krizine neden olurken Türkiye bu süreçten en çok etkilenen ülkelerin başında gelmişti.

Küresel piyasalarda konut fiyatları en hızlı Türkiye’de artarken özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde fiyatlar yüksek seviyelere ulaşmıştı. Hükümet, devam eden kira sözleşmelerine yüzde 25 zam sınırlaması getirerek, boş ofislerin konuta dönüştürülmesi gibi pek çok önlem almıştı. Bu önlemler arasında atıl durumdaki hazine arazilerinin satışı da yer alıyordu. Milli Emlak TOKİ bile satamadığı fiyatlara yeni satılık hazine arazileri ilanları yayımladı.

Satılık Hazine Arazi İlanları Hangi İllerde Bulunuyor?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yeni satış ilanlarıyla ucuz fiyatlarla satılık hazine arazileri duyuruldu. Ankara, İstanbul, İzmir ve Uşak gibi toplam 37 ilde satılık hazine arazisi ilanları yayımlandı.

Yayımlanan ilanlarda belirlenen düşük fiyatlar dikkat çekti. Bazı arsalar konut imarlı olarak satışa sunulurken, ev yapmak isteyenlere büyük fırsatlar sunuldu.

Satılık Hazine Arazi Listesi ve Metrekare Fiyatları

Hazine arazisi satın almak isteyenler için yeni satılık arsa ilanları yayımlandı ve fiyatların 2 bin TL’den başladığı görüldü. Konya Meram ilçesinde yer alan 1.658 metrekare arsa 2 bin 156 TL’den satışa sunulurken Çorum Bayat’ta yer alan 142 metrekare arsanın satış fiyatı ise 2 bin 900 TL olarak belirlendi. Söz konusu ilanlarda her arsanın ihale tarihi ve satış koşulları detayları yer almaktadır. İlanların detaylarına Milli Emlak GOV TR resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

37 İlde Hazine Arazisi Satışı Başladı! Konut İmarlı Arsa Fırsatı 45 Bin TL'den Başlıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.