EkonomiGenelTürkiye

“Faiz Freni Patladı: Zenginler İçin Çalışma Zorunluluğu Yok! Bankada TL Tutarıyla Memur Maaşı Kazanın!”

**Faiz Freni Patladı, Zenginin Çalışmasına Gerek Kalmadı! TL’sini Bankaya Koyan Asgari Ücret Değil, Memur Maaşı Alacak**

Dolar kurundaki yükseliş, insanların cebini yakarken Türk Lirası’nı korumak adına Merkez Bankası yeni önlemler almaya devam ediyor.

Dolar kuru bugün 27.49 TL seviyesini test ederek tüm zamanların rekorunu kırdı. Merkez Bankası, TL’ye destek sağlamak amacıyla faiz silahını bir kez daha kullanmıştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, aldığı art arda faiz kararlarıyla faiz oranlarını yükseltirken, bu artış bankalara da yansıdı.

**Mevduat Hesabı Faiz Oranlarında Son Durum Ne, En Yüksek Faiz Hangi Bankada?**

Merkez Bankası’nın son faiz kararıyla birlikte 500 baz puanlık bir faiz artışı gerçekleştirildi ve TCMB politika faiz oranı yüzde 30 seviyesine çıkarıldı. Bir önceki toplantıda ise 750 baz puanlık bir faiz artışı yapılmıştı. Alınan bu sert kararlar sonrasında ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranlarıyla birlikte 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları da yükseldi.

Son güncellemelerden sonra en yüksek mevduat faiz oranı yüzde 41 seviyesine ulaşırken en yüksek faiz veren banka Denizbank oldu. 32 günlük vadeli mevduat hesabının getirisi, memur maaşını aştı. Temmuz zammıyla birlikte en düşük memur maaşı 22 bin TL’ye yükseltilmişti. Bir kişinin Denizbank üzerinden 750 bin TL’lik mevduat hesabı açması durumunda aylık kazancı 25 bin 611 TL olarak hesaplandı. Yani 750 bin TL’nin faiz getirisi, bile memur maaşını geçti.

**10 Bin ve 100,000 TL Aylık Faiz Getirisi Ne Kadar, Kaç TL?**

Yükselişin ardından vatandaşlar, getiri hesaplamalarına başladı. 10 bin TL’nin aylık faiz getirisi 341 TL seviyesine yükseldi. En yüksek oran olan yüzde 41 üzerinden hesaplandığında, 100 bin TL’nin aylık faiz getirisi ise 3 bin 415 TL oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.